BRAVO112 Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca 2 godziny temu, jmx62 napisał: Jeszcze taką wersję "Młodego konstruktora" znalazłem w necie. tak, to byly poczatki druku 3D... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca Czym skorupka za młodu ... 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca Młody Hermaszewski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca W dniu 14.06.2024 o 18:51, jmx62 napisał: Czy zauważyliście że za tamtych czasów cała masa zabawek, przeważnie samochodzików była blaszana? A'propos blaszanych zabawek, takie cóś z olx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca (edytowane) Szachownice w zasadzie są ok tylko ta "szczała" na kadłubie, coś jej się kierunki pomieszały Edytowane 24 Czerwca przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca Przez strzałkę było widać iskry krzesane z kamienia do zapalniczki ( po wprowadzeniu kół w ruch ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca 6 godzin temu, kopernik napisał: Przez strzałkę było widać iskry krzesane z kamienia do zapalniczki ( po wprowadzeniu kół w ruch ). To i kuchenkę gazową można było nim odpalić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca W dniu 22.06.2024 o 23:00, jmx62 napisał: Młody Hermaszewski? Chyba za młody był by na Hermaszewskiego? Na zdjęciu wygląda to na połowę lat 50-tych a Hermaszewski urodził się na początku wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca Leć, leć . Takie to huśtawki stały w ramach Wesołego Miasteczka na Pl. Defilad w Warszawie. Oczywiście czasy cudownego PRLu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Czerwca Autor Share Napisano 26 Czerwca Jeszcze o lataniu. Tym razem Chorzów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Ludzie pod tym chodzą? To chyba nawet wtedy było lekko niebezpieczne... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca ludzie w tym siedza !!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) dodałbym do tego podwórkowy trzepak i huśtawki, tak się rodzi lotniczy narybek Edytowane 27 Czerwca przez panmopsik 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca I jeszcze jeden blaszak. A raczej metalowiec. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca Z dzisiejszego bazarku. Sezon ogórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca Jeszcze jedno, z klockami Cobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca 52 minuty temu, kopernik napisał: Z dzisiejszego bazarku. Sezon ogórkowy. No faktycznie mizeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca 28 minut temu, jmx62 napisał: No faktycznie mizeria Malowanie ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca 3 godziny temu, kopernik napisał: Sezon ogórkowy. Raczej ogródkowy, nawet kółko do taczki jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca Ciekawy zbiorek hełmów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca (edytowane) Jeszcze raz o nasiąkaniu skorupki za młodu. Tak w PRL-u zarażano modelarstwem najmłodszych: Miś 15/1985 - kombajn Bizon Miś 12/1986 - Wodolot Miś 17/1986 - Polonez Miś 5/1988 - samolot Tu-144 Edytowane 3 Lipca przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca A pamiętacie dla trochę starszych "Świat młodych" gazetę jakiegoś wydawnictwa dla harcerzy, chyba 2xw tygodniu wychodziła. I był kącik hobbystyczny. Pamiętam cykl kilku artykułów jak zrobić model żaglówki w butelce. Pamietam że zacząłem robić ale nie skończyłem bo mi gdzieś uciekły chyba dwa numery tej gazety i nie wiedziałem co dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca 9 minut temu, jmx62 napisał: A pamiętacie dla trochę starszych "Świat młodych" gazetę jakiegoś wydawnictwa dla harcerzy, chyba 2xw tygodniu wychodziła. I był kącik hobbystyczny. Pamiętam cykl kilku artykułów jak zrobić model żaglówki w butelce. Pamietam że zacząłem robić ale nie skończyłem bo mi gdzieś uciekły chyba dwa numery tej gazety i nie wiedziałem co dalej. Pewnie.A JA -Wariowałem na punkcie tematyki komiksowej.Amatorów co to stawiali swoje kroki rysując i słali swoje prace do Świata Młodych.Oj jak człek wtedy chciał rysownikiem zostać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca 14 minut temu, push-up78 napisał: A JA -Wariowałem na punkcie tematyki komiksowej W Świecie Młodych to uwielbiałem! Kajko i Kokosz, Przygody Jonki, Jonka i Kleksa... czekało się z niecierpliwością na kolejne odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Z komiksów to jeszcze był Tytus, Romek i Atomek. Zaje....te były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi