Stojkovic Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Moja pierwsza poważna diorama. Na żywo do zobaczenia w Bytomiu i Moson. Drzewa, krzewy, śnieg i łańcuch na Kubelwagenie to Joefix Studio. Narty to plus model. Łoś to Mantis Miniatures. Runo leśne - reality in scale. Panzerfaust to RB Model i blaszki Eduard. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Podoba się . Fajnie, że będzie można zobaczyć w Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Dzień dobry! Bardzo ładna diorama - i ciekawy dodatek w formie akcentu przyrodniczego, tak teraz na czasie. Pojazd pancerny szczególnie robi dobre wrażenie. Żebyśmy się nie poczuli jak na zachodnim forum (:-))) - przy całym szacunku do włożonej pracy - chciałbym podyskutować o następujących punktach: -łańcuch na "kibelku" - trochę razi, sprawia wrażenie bardzo ciężkiego. Trochę też te narty - czy one nie spadną? -ten śnieg... Mam na myśli to gdzie jest, a gdzie go nie ma... Moje pierwsze wrażenie jest takie że pod drzewami (w cieniu!) jeszcze powinno go trochę być, skoro na poboczu drogi jeszcze leży To takie dwa punkty, które myślę nie psują bardzo dobrego pierwszego wrażenia. Gratuluję dioramy, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Najsłabiej, według mnie, wyszły zwierzaki. Czy ten łoś nie za bardzo zrelaksowany patrząc na odległość od tego całego hałaśliwego towarzystwa? (No, chyba że jakiś chory). Jego malowanie wyszło słabo. Pies też dość spokojny w spotkaniu z dzikim kolegą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 No właśnie łosie są bardzo płochliwe więc w realu taka scenka niemożliwe, ale myślę że można przymknąć na to oko bo podstawka musiała by być znacznie większa. Jak dla mnie całość nawet się fajnie komponuje pmroczko już napisał o śniegu, więc dodam tylko iż dla mnie najsłabiej wyszedł piesek - tzn taki trochę "plastelinowy" i wg mnie w tej scence całkowicie zbędny (taki "od czapy" - jakby go ktoś dostawił później) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Ładna scenka, pojazdy na wielki + i widać, że na nich żeby zjadłeś. Zwierzaki jednak na minus, łosia bym na Twoim miejscu trochę pobrudził, to jednak jak sam pokazałeś leży pół doby w jakimś błocie i bym go poczernił bardziej, z pewnością dolna część kopyt i brzuch. Pies do wywalenia. Nijak nie wyobrażam sobie aby siedział spokojnie przy dzikiej zwierzynie ani ta dzika zwierzyna spokojnie przy nim. No i do scenki samej w sobie to jakoś tak.. Skoro narty nie przymocowane i ten jeden pocisk leży sobie tak na lajcie na tej skrzynce to rozumiem, że nie zatrzymali się sek. Temu aby podziwiać łosia tylko stoją już chwilkę, i skąd zdziwienie w takim razie łosiem? Przed chwilą przyszedł i się położył :)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Pan oficer w kożuchowym wdzianku ma spodnie w kamo SS a na głowie czapkę Wehrmachtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi