apsynth Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 7 godzin temu, spiton napisał: IBG zaczyna być drogie. Karaś za 40 zeta OK . Łosiek za 7 dych... może być . P-24 za 45... to już trochę przegięcie. Ale sobie kupiłem ,-) Ale P-11 w 32 za 180 to jest jednak przesada. Mam nadzieję, że to sarkazm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 8 godzin temu, spiton napisał: Ale P-11 w 32 za 180 to jest jednak przesada. To model w 32, orientujesz się jakie są ceny modeli samolotów w tej skali? Podpowiem, że dość wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Solo napisał: To model w 32, orientujesz się jakie są ceny modeli samolotów w tej skali? Podpowiem, że dość wysokie. Tak, orientuję się. Polityka cenowa, to polityka firmy. Pewnie wiedza co robią. Pewnie celują w rynek zachodni. Ja sobie nie kupie. Ale ciesze się, że ten piękny model powstał. Edytowane 17 Lutego 2020 przez spiton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 11 minut temu, spiton napisał: Pewnie celują w rynek zachodni. Na zachodzie to raczej niezbyt popularny temat jak sądzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 Podobno w Japonii jest szał na "wrześniowe" lotnictwo i broń pancerną..jako mega-egzotyk dla nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 Zrobią z tego "Girls + panzer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 10 minut temu, martinello napisał: Zrobią z tego "Girls + panzer" Albo co gorszego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 Ale do teraz nie dowiedziałem się co jest nie tak ze śmigłem w tym modelu. Nie kręci się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 17 Lutego 2020 Autor Share Napisano 17 Lutego 2020 Kręci Nie podobał mi się profil łopaty więc zrobiłem swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VIS Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 Piękny sprzęt i wykonanie Można wiedzieć jakich numerów farb użyłeś na khaki, niebieski i wnętrze ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 18 Lutego 2020 Autor Share Napisano 18 Lutego 2020 16 godzin temu, VIS napisał: Piękny sprzęt i wykonanie Można wiedzieć jakich numerów farb użyłeś na khaki, niebieski i wnętrze ? Pozdrawiam Proszę bardzo Wiciu. Dark khaki od hataki, dół chyba do starego błękitka od Bila i dural Bila do wnętrza na niektórych elementach barwiony którymś jego blado zielonym dla efektu anodyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 (edytowane) W dniu 12.02.2020 o 18:49, KRL napisał: Widzę że będę w mniejszości a może nawet osamotniony ale tylko w kwestii tego samolotu jest zwyczajnie paskudny i to w najwyższym stopniu. Ale praca modelarska na fantastycznym poziomie szczere gratulacje. Patrząc na konstrukcje lotnicze końcówki lat 30-tych takie jak Spitfire cz nawet Bf109 to był może i był trochę szpetny i przestarzały ale w latach, z których się wywodzili się protoplaści bił wyglądem wszystko na łeb. Co by jednak nie mówić to bardzo oryginalna konstrukcja a model i wykonanie - rewelka:-) Edytowane 23 Października 2020 przez Olecki75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 16 Grudnia 2020 Share Napisano 16 Grudnia 2020 Piękny! Brawo. PS. Dziś zamówiłem swój egzemplarz. Już nie mogę się doczekać! Przerwa świąteczna będzie chyba udana Zastanawiam się nad HATAKĄ i kompletem farb do PZL P11C. Lub dokupię(kolory) swoje ulubione gunziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 W dniu 12.02.2020 o 13:49, Flachenty napisał: Oznaczenia zostały wykonane z użyciem masek własnej produkcji (dzięki Marco). Mam taką serdeczną prośbę. Ostatnie kalki jakie przykleiłem na taką blachę to na JU-52, i tak nie zadziałało Czy możesz mi podać przepis jak zrobiłeś takie piękne szachownice? Jak przygotowałeś maski? A może Marco to gdzieś wystawiał jako poradnik? PS. Model piękny, ale to już gdzieś pisałem i "lajkowałem". Ja wymiksowałem inny Khaki, taki jak to Arma pisała na swojej stronie "Średni//Środkowy". Ale teraz jak tak patrzę to brązowy odcień mi się bardziej widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2021 Nic nadzwyczajnego. Maski narysowane w wektorach i wycięte na ploterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 Plotera to nie posiadam.... Da się to inaczej ogarnąć? Na bank kalek nie będę przyklejał na skrzydła. Jedynie znak dywizji i boczny numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2021 To już pozostawiam Twojej inwencji twórczej. Bez plotera to musisz ręcznie a efekt będzie zależał od tego jak dokładnie to zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 2 godziny temu, Kola napisał: Plotera to nie posiadam.... Da się to inaczej ogarnąć? Na bank kalek nie będę przyklejał na skrzydła. Jedynie znak dywizji i boczny numer. Są maski Montexu https://www.mojehobby.pl/products/PZL-P.11c-IBG-32001.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi