kraszewskip Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 W dniu 22.03.2020 o 19:50, Trojan napisał: Tak, ale akurat nie chciałem zamawiać jednej sztuki za 5 funtów gdy przesyłka kosztuje 15 Polecam się na przyszłość - podkład biały akurat dostępny: https://pkmodel.pl/ZERO-PAINTS-3023-PODKLAD-BIALY-White-Primer-120ml-p20209 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 24 Marca 2020 Autor Share Napisano 24 Marca 2020 6 godzin temu, Irek-M1 napisał: a gdzie kupujesz ten lakier bezbarwny A choćby TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 Na FB na profilu Ford Bemo Motors wrzucili zdjęcia z przeglądu ich egzemplarza. https://www.facebook.com/bemo.motors/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 24 Marca 2020 Autor Share Napisano 24 Marca 2020 Godzinę temu, portalus napisał: Na FB na profilu Ford Bemo Motors wrzucili zdjęcia z przeglądu ich egzemplarza. Tak, widziałem już Cena przeglądu ok 5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 6 godzin temu, Trojan napisał: A choćby TU ale niedostępne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) 21 godzin temu, Irek-M1 napisał: ale niedostępne jest W Polsce, chyba w tej chwili się skończył... DOPISANE 25 marca Fabryka ZP została zamknięta na 2 tygodnie... Edytowane 25 Marca 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 https://emodele.net/pl/p/ZERO-PAINTS-Diamond-Finish-GLOSS-Clearcoat-220ml/12804 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 2K z CreativColors ma być alternatywą cenową dla ZeroPaintsa a czy jakościową - to użytkownicy wystawią ocenę; w każdym razie Dorotka się już niebawem tego dowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 2K z CreativColors ma być alternatywą cenową dla ZeroPaintsa a czy jakościową - to użytkownicy wystawią ocenę; w każdym razie Dorotka się już niebawem tego dowie Mam ten zestaw. Jestem na tak z efektu. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 Mam ten zestaw. Jestem na tak z efektu. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Sorki to nie ten.... Pomyłka.... Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 2 godziny temu, tombie01 napisał: 2K z CreativColors ma być alternatywą cenową dla ZeroPaintsa a czy jakościową - to użytkownicy wystawią ocenę; w każdym razie Dorotka się już niebawem tego dowie Ano, testy mają być, także zobaczymy jak to hula.... Osobiście bardzo chciałbym kupować lakiery u rodzimego producenta 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 W dniu 24.03.2020 o 13:36, Trojan napisał: Tak, widziałem już Cena przeglądu ok 5 tyś. Ciekawe za co tyle? Silnik nie za duży, i tylko 6 cylindrów, mnie liczą jak premium, a przeglądy to około 1400-1700zł brutto. Robiłem w zeszłym tygodniu sprzęgło mogłem ich zapytać. Z drugiej strony jak na supercara/supersporta to i tak niewiele - chociaż "Ford supercar" to dla mnie taki oksymoron. Wracając na chwilę do modelu to kastę malowałeś w całości czy te panele boczne przechodzące skrzydła podmalowałeś sobie wcześniej? Ten lakier z Creativa testowałem na McLarenie, na którym się wczoraj przepolerowałem, za mało pasty i za duże obroty na Proxxonie. Ogólnie podobny do Zero, chociaż mam wrażenie, że mógłby być twardszy. Dzisiaj ratowałem lakier, może coś z tego wyjdzie, na fotach nie będzie tego widać, na żywo owszem ale postawię go tak by się nie rzucało w oczy. Teraz walczę z 918 i tam też go potestuję delikatnie bardziej rozcieńczając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 21 minut temu, portalus napisał: Z drugiej strony jak na supercara/supersporta to i tak niewiele Za takie auto to grosze 22 minuty temu, portalus napisał: kastę malowałeś w całości czy te panele boczne przechodzące skrzydła podmalowałeś sobie wcześniej? W całości. Uznałem, że malowanie osobno elementów a potem wklejanie ich w budę niesie ryzyko jakiegoś błędu. Panele trzymają się dachu, tylnego zderzaka i progów. Wystarczy, że gdzieś pocieknie klej i kapota. Sklejanie na surowo pozwala na skorygowanie jakiejś wtopy. Choć na pochwałę zasługuje spasowanie elementów. No po prostu bajka. Wszystko siada idealnie na miejscu i wystarczy kilka kropel Tamiya Thin i jest bajeczka. Jakość i dokładność tych wyprasek mnie powala. A tu gotowa karoseria. Niestety nie wiem jak załączyć tu filmik więc wrzucam linka do FB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 W sumie dzisiaj oglądałem na YT nagranie o Huracanie i "mały przegląd" to 5000 złotych, "duży" chyba co 2 lata to 13 Tysięcy złotych. A tam jest 10 cylindrów. Także może taka stawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 25 Marca 2020 Share Napisano 25 Marca 2020 Witaj, z clear z ZP kładłeś ten 3 składnikowy czy gotowy do aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 25 Marca 2020 Autor Share Napisano 25 Marca 2020 5 minut temu, Angus73 napisał: Witaj, z clear z ZP kładłeś ten 3 składnikowy czy gotowy do aero? 3 składnikowy. Ten gotowy do niczego się nie nadaje choć polakierowałem nim 2 moje Astony zanim odkryłem lakiery 2K. Ale np mój Mustang był lakierowany takim wynalazkiem: Bardzo twardy lakier. Decanted i do aerografu takiego za 30 zł z dużą dyszą i jakoś poszło. Tego lakieru używam do lakierowania malunków na kaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Taka duża pucha po wymieszaniu nadaje się tylko do zużycia. Już go nie przechowasz na inny model. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 11 godzin temu, danielodziem napisał: .... Z drugiej strony te 200ml w puszce to tak, aby spokojnie pomalować 1 skomplikowany model 1/24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 I po wszystkiemu. Model gotowy. Z braku dostępu do profi fotostudia Galeria odwlecze się w czasie, więc na razie tymczasowe fotki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Bardzo to eleganckie jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi