MAREK74 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) Witam, przedstawiam ostatnio sklejony model. Przyjemnie się go kleiło. Kadłub ponitowany, śmigło i kołpak wyciągnięte z innych zestawów. Wykonałem parę elementów w kokpicie. Nie chciałem użyć plastikowej przeźroczystej osłony (jest dość gruba), więc postanowiłem spróbować wykonać tę osłonę z załączonej blaszki i poległem... Dopasowałem tylko elementy z osłony natomiast nie mogłem dopasować "szybek" w wiatrochronie i w końcu zrobiłem je z Micro Kristal Klear. Na zdjęciach trochę różnią się przeźroczystością i/lub połyskiem ale na żywo wygląda lepiej. Malowany Hataką i na całość mieszanka Microscale flat i satin. Linki anteny z Ammo Mig rigging 0,03 - pierwszy raz użyłem i przyznam, że podoba mi się ten produkt. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edited March 27, 2020 by MAREK74 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 (edited) Ładny. Ale te okopcenia koło luf to by mu się pojawiły w ciągu tych kliku dni, które był w akcji? Edited March 27, 2020 by WujekAlice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAREK74 Posted March 27, 2020 Author Share Posted March 27, 2020 Zależy jak często używał tych luf, wiemy na pewno że ich używał. Czy by się pojawiły te okopcenia, to nie wiem... W modelu chciałem pokazać, że samolot strzelał i to strzelał jak wiemy skutecznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Szkoda ze bylo tak malo ale jesli chodzi o model jestem na Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Piękny ! Mam już na półeczce i w najbliższych planach do sklejania, również obawiam się osłony kabiny . Twoje praca mi się podoba . No i kapcie ,czyli osłony podwozia dodają uroku. Dla mnie najpiękniejsza ,,jedenastka'' Szkoda że nie było Tych maszyn więcej ,miały większe szanse na dogonienie bombowców i jeżeli rzeczywiście posiadały 6 km to i zestrzelenie byłoby łatwiejsze niż 2 km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz75 Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Prima, mnie sie podoba. Okopcenia sa ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts