MAREK74 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 (edytowane) Witam, przedstawiam ostatnio sklejony model. Przyjemnie się go kleiło. Kadłub ponitowany, śmigło i kołpak wyciągnięte z innych zestawów. Wykonałem parę elementów w kokpicie. Nie chciałem użyć plastikowej przeźroczystej osłony (jest dość gruba), więc postanowiłem spróbować wykonać tę osłonę z załączonej blaszki i poległem... Dopasowałem tylko elementy z osłony natomiast nie mogłem dopasować "szybek" w wiatrochronie i w końcu zrobiłem je z Micro Kristal Klear. Na zdjęciach trochę różnią się przeźroczystością i/lub połyskiem ale na żywo wygląda lepiej. Malowany Hataką i na całość mieszanka Microscale flat i satin. Linki anteny z Ammo Mig rigging 0,03 - pierwszy raz użyłem i przyznam, że podoba mi się ten produkt. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edytowane 27 Marca 2020 przez MAREK74 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 (edytowane) Ładny. Ale te okopcenia koło luf to by mu się pojawiły w ciągu tych kliku dni, które był w akcji? Edytowane 27 Marca 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 27 Marca 2020 Autor Share Napisano 27 Marca 2020 Zależy jak często używał tych luf, wiemy na pewno że ich używał. Czy by się pojawiły te okopcenia, to nie wiem... W modelu chciałem pokazać, że samolot strzelał i to strzelał jak wiemy skutecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Szkoda ze bylo tak malo ale jesli chodzi o model jestem na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Piękny ! Mam już na półeczce i w najbliższych planach do sklejania, również obawiam się osłony kabiny . Twoje praca mi się podoba . No i kapcie ,czyli osłony podwozia dodają uroku. Dla mnie najpiękniejsza ,,jedenastka'' Szkoda że nie było Tych maszyn więcej ,miały większe szanse na dogonienie bombowców i jeżeli rzeczywiście posiadały 6 km to i zestrzelenie byłoby łatwiejsze niż 2 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Prima, mnie sie podoba. Okopcenia sa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi