Usul Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 PZL P.11a, 111 Eskadra Myśliwska, Zielonka koło Warszawy, wrzesień 1939 r. A to moja galeria P11'stki. Tak widziałbym ten samolot w pierwszych dniach walki, lekko ubrudzony, zakurzony ale w ogólne dobrym stanie, za długo nie powalczył... Jeśli chodzi o sam model to kupiłem bo m.in. był chwalony, jako dobry dla początkujących. Moim zdaniem (czyli początkującego) nie jest. Jest mały, delikatny, podatny na uszkodzenia przypadkowe, ma wiele małych, delikatnych blaszek i plastikowych elementów. Składa się go, mimo relatywnie niewielu elementów, trudno. Sam model jest wykonany na bardzo wysokim poziomie, odwzorowanie detali wydaje mi się bardzo dobre, a faktura skrzydeł to coś pięknego. Przy modelu właściwie nie używa się szpachli, a jeśli już to minimalne ilości. Kalkomanie są bardzo ładne, dobrze się nakładają i nie rwą się od byle dotknięcia. Model polecam, ale dla modelarzy mających już doświadczenie, oraz nie bojących się małych, drobnych części. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Bardzo mi się podoba. Gratuluję. Następnym razem zdjęcie wykonuj przy bardziej rozproszonym świetle i na wyprasowanym tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Całkiem fajnie wygląda. Można jeszcze delikatnie wyprostować linki przy podwoziu np. wykałaczką i dokleić rurkę pitota. Szybki trochę mało przeźroczyste; może małym pędzelkiem polakieruj je rozcieńczonym lakierem błyszczącym, ewentualnie Humbrol clear cote albo nawet sido. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Nie podzielam Twojej opinii, że model jest "lekko ubrudzony". Dla mnie wygląda jak wyciągnięty z ziemii po 60 latach. No, ale mówi się, że każdy klei we własnym stylu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) Całkiem nieźle wyszedł. Te naciągi tylko mało naciągnięte.Tą blendą możesz następnym razem przysłonić źródło światła, a model ustawić na białym brystolu który się tak nie marszczy jak prześcieradło . Edytowane 30 Marca 2020 przez astarott 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Ładny i wcale nie taki ubrudzony, odpowiednio. A oświetlenie to mi się akurat podoba - jak w porannym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Model całkiem fajnie sklejony, ale tło i oświetlenie trochę psują odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi