Usul Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 PZL P.11a, 111 Eskadra Myśliwska, Zielonka koło Warszawy, wrzesień 1939 r. A to moja galeria P11'stki. Tak widziałbym ten samolot w pierwszych dniach walki, lekko ubrudzony, zakurzony ale w ogólne dobrym stanie, za długo nie powalczył... Jeśli chodzi o sam model to kupiłem bo m.in. był chwalony, jako dobry dla początkujących. Moim zdaniem (czyli początkującego) nie jest. Jest mały, delikatny, podatny na uszkodzenia przypadkowe, ma wiele małych, delikatnych blaszek i plastikowych elementów. Składa się go, mimo relatywnie niewielu elementów, trudno. Sam model jest wykonany na bardzo wysokim poziomie, odwzorowanie detali wydaje mi się bardzo dobre, a faktura skrzydeł to coś pięknego. Przy modelu właściwie nie używa się szpachli, a jeśli już to minimalne ilości. Kalkomanie są bardzo ładne, dobrze się nakładają i nie rwą się od byle dotknięcia. Model polecam, ale dla modelarzy mających już doświadczenie, oraz nie bojących się małych, drobnych części. 5 Cytuj
Rzeznik Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 Bardzo mi się podoba. Gratuluję. Następnym razem zdjęcie wykonuj przy bardziej rozproszonym świetle i na wyprasowanym tle 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 Całkiem fajnie wygląda. Można jeszcze delikatnie wyprostować linki przy podwoziu np. wykałaczką i dokleić rurkę pitota. Szybki trochę mało przeźroczyste; może małym pędzelkiem polakieruj je rozcieńczonym lakierem błyszczącym, ewentualnie Humbrol clear cote albo nawet sido. 1 Cytuj
Pires Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 Nie podzielam Twojej opinii, że model jest "lekko ubrudzony". Dla mnie wygląda jak wyciągnięty z ziemii po 60 latach. No, ale mówi się, że każdy klei we własnym stylu... 1 Cytuj
astarott Napisano 30 Marca 2020 Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) Całkiem nieźle wyszedł. Te naciągi tylko mało naciągnięte.Tą blendą możesz następnym razem przysłonić źródło światła, a model ustawić na białym brystolu który się tak nie marszczy jak prześcieradło . Edytowane 30 Marca 2020 przez astarott 2 Cytuj
WujekAlice Napisano 31 Marca 2020 Napisano 31 Marca 2020 Ładny i wcale nie taki ubrudzony, odpowiednio. A oświetlenie to mi się akurat podoba - jak w porannym słońcu. Cytuj
Topper Harley Napisano 31 Marca 2020 Napisano 31 Marca 2020 Model całkiem fajnie sklejony, ale tło i oświetlenie trochę psują odbiór. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi