Mario Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2020 Poradziłem sobie z tymi górnymi osłonami dysz, pomalowałem kolorem Steel na ten co uzyskałem przez postrzępioną gąbkę. Wkleiłem stateczniki pionowe, stery wysokości przygotowane, ale wklejenie po malowaniu, zabrałem się za IR i hamulec oraz kilka dodatków fototrawionych. Na koniec wszystko przygotowałem pod podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Czy flar Blackiem mogę zrobić cieniowanie? Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Podłubałem trochę, montaż anten, dzioba, podkład i preshading. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Potrzebuję zdjęcie spodu dwuosobowej 29-tki, szczególnie cześć dziobowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2020 W zestawie Airesa wnęk podwozia były też elementy waloryzacji goleni i dodatkowe pokrywy podwozia, zestawowe były za małe, przy otwartych nie sięgały by do końca dolnej części wlotów powietrza. Pomalowałem podkładem i kolorem docelowym, równie spód samolotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) No i góra,kamuflaż zrobiony Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Mario 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 Zacząłem.kalki, jakieś rady przed nałożeniem największej? Chodzi o godło, wcześniej miałem godło pocięte na trzy kawałki,teraz jest jako całość, i zachodzić będzie na wystający element,naciąć czy naciągać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 Kalka porwana, malowanie grzbietu raz jeszcze i mega wku.wienie. No cóż, na szczęście mam dwie, oderwałem ten element i dziś kładę drugą. Powiedzcie proszę bo robię zakupy, jaki kolor wybrać do pomalowania mundury pilota MiG a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 Udało się za drugim razem, kalki położone, lakier też, teraz robię swój wash 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Fajnie wygląda oglądam dalej i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Nie zapomnij o chwycie powietrza do turbostartera, bo chyba go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 W dniu 4.05.2020 o 22:24, Tazman79 napisał: Nie zapomnij o chwycie powietrza do turbostartera, bo chyba go nie ma Mówisz o tym co mi zniszczył kalkę z godłem? Na grzbiecie? Jeśli tak to jego umaluje na biało i nakleje na kalkę, akurat wypada na białym kolorze kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 Czy ma ktoś wiedzę lub zdjęcie owiewki i widoku lusterek? czy lusterka dla pilota z tyłu żeby je rozłożyć trzeba je pociągnąć do siebie, a pilota z przodu od siebie? Rozmyślam nad instrukcja insoosobem montażu, bo wg niej jak je wkleje na tym pałąku i są złożone obu pilotów, to wychodzi na to że pilota z przodu zwierciadło jest do szyby, a pilota z tyłu zwierciadło jest do kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Bo to trzeba zgiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 Lusterek nie trzeba zaginąć, przecież są one składane, więc można zasymulować i tak i tak. No chyba że dla pilota z tyłu są cały czas rozłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 Tu jeszcze fotki z brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Co do lusterek. Miejsce drugiego pilota: Jak się przyjrzeć to widać też na pierwszym zdjęciu lusterka "na pierwszym fotelu" pilota. Nie sadzę, żeby się jakoś specjalnie "składały" - raczej są po prostu osadzone na "gałce" jak środkowe lustro w samochodzie. Tym bardziej, że faktycznie "składany-rozkładany" jest peryskop-lustro na środku. W przedniej części pewnie są składane "do góry lustrem": Tu film co prawda "jednoosobowego" ale widać "złożone" lusterka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi