Bartas89 Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 A możesz napisać dlaczego dysza 0,2mm do żadnego metalicznego koloru się nie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2020 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Dorotka czy markerem Molotowa, lepiej i szybciej pomaluje duże elementy, niż Alcladem za pomocą aerografu? Czy mozesz pokazac mi jakies zdjęcia dla porownania, ponieważ jestem ciekaw jak to wygląda. I jaką koncowką Molotowa, markerem malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 18 minut temu, jawkers napisał: Dorotka czy markerem Molotowa, lepiej i szybciej pomaluje duże elementy, niż Alcladem za pomocą aerografu? Czy mozesz pokazac mi jakies zdjęcia dla porownania, ponieważ jestem ciekaw jak to wygląda. I jaką koncowką Molotowa, markerem malujesz? Jakim markerem? Ja nie pisałem o malowaniu czegokolwiek markerem Molotova (choć te ostatnie też dobrze się sprawdzają) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2020 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2020 W dniu 9.04.2020 o 06:18, Dorotka napisał: Jest jeszcze Molotov, prostszy w użyciu Ok. Nie doczytałem postu poniżej tej wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Jakieś 5 sekund pracy pisakiem. Sorry ale aero nie będę nabijał dla pokazówki. Efekt jest jeszcze lepszy DOPISANE Bez podkładów i specjalnego cyzelowania powierzchni "pisakowanej". Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Tak się składa, że mam jeden taki marker Mołotova. Wieczorem spróbuję pomalować nim tę jedną część co wczoraj malowałem Zero Paints i napiszę jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Bartas89 napisał: A możesz napisać dlaczego dysza 0,2mm do żadnego metalicznego koloru się nie nadaje? Bo pigment - właściwie jego nośnik - w lakierach metalicznych jest inny niż w normalnych i lepsze efekty uzyskuje się przy większych dyszach... Nie chce mi się pitolić, generalnie chodzi o to żeby wszystko po równo się lało... 44 minuty temu, Bartas89 napisał: Tak się składa, że mam jeden taki marker Mołotova. Wieczorem spróbuję pomalować nim tę jedną część co wczoraj malowałem Zero Paints i napiszę jak wyszło Spróbuj, pamiętaj jednak, że ja mówiłem o malowaniu Mołotovem z aero... To co zamieściłem to "szybka próbka", gdyby to był model do robienia, malowałbym aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Mogę otworzyć marker i wlać trochę do aero. Mam jeszcze jeden aero z dyszą 0,6mm. Ale boję się, że 0,6mm zaleję daną część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Bartas89 napisał: Mogę otworzyć marker i wlać trochę do aero. Mam jeszcze jeden aero z dyszą 0,6mm. Ale boję się, że 0,6mm zaleję daną część. O,6 za duża z całą pewnością, pobaw się markerem, zobaczysz co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Niestety dzisiaj nie miałem czasu ruszyć dalej z warsztatem i sprawdzić ten chrom. Zastanawia mnie tylko to, czy jest to gra warta świeczki, to całe zmywanie a potem nakładanie chromu na nowo. W galeriach widziałem modele ludzi, którzy pracowali na "firmowym" chromie i efekt dla mnie był świetny. Jak oni to zrobili, choćby w miejscach gdzie odcina się część z ramki? Nie mówiąc już o szwach które są na niektórych częściach i jest potrzeba szlifowania ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Bartas89 napisał: Niestety dzisiaj nie miałem czasu ruszyć dalej z warsztatem i sprawdzić ten chrom. Zastanawia mnie tylko to, czy jest to gra warta świeczki, to całe zmywanie a potem nakładanie chromu na nowo. W galeriach widziałem modele ludzi, którzy pracowali na "firmowym" chromie i efekt dla mnie był świetny. Jak oni to zrobili, choćby w miejscach gdzie odcina się część z ramki? Nie mówiąc już o szwach które są na niektórych częściach i jest potrzeba szlifowania ich. Być może właśnie zwyczajnymi markerami molotova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Tak też myślałem, ale jednak on się różni od chromu firmowego. A jak musisz np, przeszlifować rurę wydechową na całej długości to chyba będzie to widać. Chociaż w ich galeriach nic takiego nie dostrzegłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) To przecież jedynie przypuszczenie z mojej strony A tak na szybko to proszę: Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Naniosłem aero chrom od molotova. Widzę, że długo on schnie. Po nałożeniu powierzchnia nie jest idealne równa, tylko taka lekko pofałdowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 22 minuty temu, Bartas89 napisał: Naniosłem aero chrom od molotova. Widzę, że długo on schnie. Po nałożeniu powierzchnia nie jest idealne równa, tylko taka lekko pofałdowana. U mnie schnie szybko (suszarka), a powierzchnia nie jest pofałdowana (malowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Malowałem na jednym barze i nie używałem suszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 17 minut temu, Bartas89 napisał: Malowałem na jednym barze i nie używałem suszarki I dysza nie to co trzeba... A później "nie działa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Też mam na warsztacie tę Hondę, jak nie masz doświadczenia to może zostaw oryginalne chromy? Aż tak źle nie wyglądają. Dla porównania te dwa malutkie kółeczka po prawej malowanie Mołotowem. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez toled 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Tak jak kolega wyżej pisze, zostawię te fabryczne chromy bo one mi się najbardziej podobają bo są jak lustro. Łączenia będę robił molovotem. A propo, lepiej robić to markerem czy kupić słoiczek z chromem i pędzlem nakładać? Tak to poniżej wyszło nakładane aero. Potem poprawiłem to trochę markerem. Udało się też dzisiaj skończyć pierwszy dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Markerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 31 minut temu, Dorotka napisał: Markerem Ok Jeszcze do tego daleko, ale już się boję lakierowania. Czytając wątki bardzo łatwo coś spierdzielić. Możecie napisać jaki użyć i do tego jakie gąbki czy ściereczki do polerowania+ jakaś pasta? Tego jest tyle na rynku, że głowa mała. Lakier Zero Paints będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Napisałem co wiem, więcej na ten temat nie napisze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Gdzie w Polsce mogę dostać ZP 3033 i ZP 3003? Z tego co szukałem, żaden sklep w Polsce tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Obecnie jest kiepsko, fabryka ZP jest zamknięta i dostaw raczej nie będzie. Trzeba szukać w świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Jak nie znajdę to jaka alternatywa dla lakieru? Podkład dam Mr.Paint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi