meser262 Napisano 24 Listopada 2020 Napisano 24 Listopada 2020 Super bo dla mnie też. Proszę bardzo - ja też lubię po raz enty mieszać w papierach i książkach szukając zdjęć. Popieram i namawiam na wersjr d-czą - No.01 lub ewentualnie No.121. Lepiej ta No.01 bo ten pojazd ma dobrą dokumentację zdjęciową. Malowanie trzy kolorowe - nie takie dwu kolorowe jak w muzeum. Coś takiego jak na tej instrukcji z innej firmy - Może przydadzą się większe fotki - Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
JSJ Napisano 24 Listopada 2020 Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) >meser262 Robiony przez Ciebie sztuczny tłok dez- i pseudoinformacyjny ma mi jakoby pomóc, czyli mnie i przy okazji innym zrobić jajecznicę z mózgu. Pomyśl o pomocy samemu sobie - ja Ci to mówię wprost i wyraźnie, bo tu taka kurtuazja, że aż mdło się robi. Twoją postawę wobec kwestii merytorycznych oraz kontrdyskutanta określa na tę chwilę choćby zestawienie tych Twoich tez: Najpierw „Zaślepka zasłaniająca trzy otwory stosowana tylko we wczesnych pojazdach. Później stosowano kołki/zaślepki”, ostatnio - „Przypomnę że nigdzie nie napisałem że nie stosowano zaślepek na tych trzech otworach w wersjach późniejszych. Tak myślę że to Twoja nadinterpretacja.” Właśnie pierwszy cytat jest twierdzeniem, którego niby nigdzie nie napisałeś. Moja "nadinterpretacja" była udowodnieniem, że w MIAG prostokątną płytkę zaślepiającą stosowano do końcowej produkcji. Żeby Ci nie przypisywać złych motywów, dyplomatycznie poradzę abyś raczej trzymał się tematów, na które masz lepsze „papiery”. W tym akurat o to trudno, ale nie nadrobisz tego braku żenującą bezczelnością dodaną do wyczuwalnej niewiedzy. Byłbym tymczasem zobowiązany za rozwinięcie enigmatycznej myśli „Tak no faktycznie, a w wersji z lipca te trzy otwory są inne niż we wcześniejszych pojazdach.” Ni chcę się tu z Tobą jojczyć, jak ty to robisz, tylko dla dobra ogólnego proszę o jasność, a i sam może raz się dowiem na temat Jp. czegoś nowego. Edytowane 24 Listopada 2020 przez JSJ Cytuj
meser262 Napisano 25 Listopada 2020 Napisano 25 Listopada 2020 No i tak myślałem. Nic nie dotarło - trudno. Może tylko jeszcze takie połączenie kwestii którą tym razem rozwijasz. - Wstawione przeze mnie wykadrowane zdjęcie na tych trzech otworach - faktycznie we wczesnej maszynie - (co w tym detalu nie ma żadnego znaczenia) JSJ - "Tylko że wstawione zdjęcie nie pokazuje tego wariantu, ... a na pewno wcześniejszy od omawianych „lipcowych plus” " - Tak no faktycznie, a w wersji z lipca te trzy otwory są inne niż we wcześniejszych pojazdach. JSJ - "Ale Ty masz jakiś dar niweczenia wysiłków w ogarniętym przekazaniu rzeczy znanych i mniej znanych, o czym świadczy dziwne zdanie kończące Twój post powyżej." - Przemilczałem ten "dar". JSJ - "Ni chcę się tu z Tobą jojczyć, jak ty to robisz, tylko dla dobra ogólnego proszę o jasność, a i sam może raz się dowiem na temat Jp. czegoś nowego." Tak mieszasz zawsze dla "dobra ogólnego". Teraz może to choć zrozumiesz? Jest to z mojej strony ostatnia próba - zresztą co do efektu nie mam złudzeń. No i jeszcze pytanie o załogę przy odpowiedzi pominąłem to pytanie - przepraszam. 19 godzin temu, Irgr napisał: No i jeszcze pytanie o załogę. Na zdjęciach z 654 widać czarne mundury, czy to normalne pośród załóg tych pojazdów? Znawcą mundurów nie jestem, ale myślę że obie jednostki miały te same mundury - podobnie jak inne pododdziały Panzerjäger. Tu myślę że najlepiej skontaktować się ze specem w tym temacie - Grzegorzem - 7urgen. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
meser262 Napisano 26 Listopada 2020 Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Sorki za post pod postem, ale znalazłem w otchłani Internetu bardzo dobre odwzorowanie plam pojazdu No.01. Mimo że nie jestem zwolennikiem kolorowanek - to to rozmieszczenie plam jest dużo precyzyjniejsze niż proponowane malowanie z instrukcji innej firmy które wkleiłem powyżej pisząc o malowaniu. Sam tej publikacji nie posiadam stąd dopiero teraz ta informacja. PS. Fotki tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 26 Listopada 2020 przez meser262 PS 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi