meser262 Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Super bo dla mnie też. Proszę bardzo - ja też lubię po raz enty mieszać w papierach i książkach szukając zdjęć. Popieram i namawiam na wersjr d-czą - No.01 lub ewentualnie No.121. Lepiej ta No.01 bo ten pojazd ma dobrą dokumentację zdjęciową. Malowanie trzy kolorowe - nie takie dwu kolorowe jak w muzeum. Coś takiego jak na tej instrukcji z innej firmy - Może przydadzą się większe fotki - Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) >meser262 Robiony przez Ciebie sztuczny tłok dez- i pseudoinformacyjny ma mi jakoby pomóc, czyli mnie i przy okazji innym zrobić jajecznicę z mózgu. Pomyśl o pomocy samemu sobie - ja Ci to mówię wprost i wyraźnie, bo tu taka kurtuazja, że aż mdło się robi. Twoją postawę wobec kwestii merytorycznych oraz kontrdyskutanta określa na tę chwilę choćby zestawienie tych Twoich tez: Najpierw „Zaślepka zasłaniająca trzy otwory stosowana tylko we wczesnych pojazdach. Później stosowano kołki/zaślepki”, ostatnio - „Przypomnę że nigdzie nie napisałem że nie stosowano zaślepek na tych trzech otworach w wersjach późniejszych. Tak myślę że to Twoja nadinterpretacja.” Właśnie pierwszy cytat jest twierdzeniem, którego niby nigdzie nie napisałeś. Moja "nadinterpretacja" była udowodnieniem, że w MIAG prostokątną płytkę zaślepiającą stosowano do końcowej produkcji. Żeby Ci nie przypisywać złych motywów, dyplomatycznie poradzę abyś raczej trzymał się tematów, na które masz lepsze „papiery”. W tym akurat o to trudno, ale nie nadrobisz tego braku żenującą bezczelnością dodaną do wyczuwalnej niewiedzy. Byłbym tymczasem zobowiązany za rozwinięcie enigmatycznej myśli „Tak no faktycznie, a w wersji z lipca te trzy otwory są inne niż we wcześniejszych pojazdach.” Ni chcę się tu z Tobą jojczyć, jak ty to robisz, tylko dla dobra ogólnego proszę o jasność, a i sam może raz się dowiem na temat Jp. czegoś nowego. Edytowane 24 Listopada 2020 przez JSJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 No i tak myślałem. Nic nie dotarło - trudno. Może tylko jeszcze takie połączenie kwestii którą tym razem rozwijasz. - Wstawione przeze mnie wykadrowane zdjęcie na tych trzech otworach - faktycznie we wczesnej maszynie - (co w tym detalu nie ma żadnego znaczenia) JSJ - "Tylko że wstawione zdjęcie nie pokazuje tego wariantu, ... a na pewno wcześniejszy od omawianych „lipcowych plus” " - Tak no faktycznie, a w wersji z lipca te trzy otwory są inne niż we wcześniejszych pojazdach. JSJ - "Ale Ty masz jakiś dar niweczenia wysiłków w ogarniętym przekazaniu rzeczy znanych i mniej znanych, o czym świadczy dziwne zdanie kończące Twój post powyżej." - Przemilczałem ten "dar". JSJ - "Ni chcę się tu z Tobą jojczyć, jak ty to robisz, tylko dla dobra ogólnego proszę o jasność, a i sam może raz się dowiem na temat Jp. czegoś nowego." Tak mieszasz zawsze dla "dobra ogólnego". Teraz może to choć zrozumiesz? Jest to z mojej strony ostatnia próba - zresztą co do efektu nie mam złudzeń. No i jeszcze pytanie o załogę przy odpowiedzi pominąłem to pytanie - przepraszam. 19 godzin temu, Irgr napisał: No i jeszcze pytanie o załogę. Na zdjęciach z 654 widać czarne mundury, czy to normalne pośród załóg tych pojazdów? Znawcą mundurów nie jestem, ale myślę że obie jednostki miały te same mundury - podobnie jak inne pododdziały Panzerjäger. Tu myślę że najlepiej skontaktować się ze specem w tym temacie - Grzegorzem - 7urgen. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Sorki za post pod postem, ale znalazłem w otchłani Internetu bardzo dobre odwzorowanie plam pojazdu No.01. Mimo że nie jestem zwolennikiem kolorowanek - to to rozmieszczenie plam jest dużo precyzyjniejsze niż proponowane malowanie z instrukcji innej firmy które wkleiłem powyżej pisząc o malowaniu. Sam tej publikacji nie posiadam stąd dopiero teraz ta informacja. PS. Fotki tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 26 Listopada 2020 przez meser262 PS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi