Lipa Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Następna ofiara mojego... modelarstwa, to takie dzieło sztuki nowożytnej z Bronco. Zwraca uwagę znakomity naturalny łeternig Trza to będzie jakoś zmyć... Pytanie więc czy jest jakiś rozpuszczalnik co nie zeżre mi modelu razem z Motipem i jednocześnie zmywanie nie będzie upierdliwe? Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Jakbyś napisał czym jest ten 'naturalny łetering' (akryl/olej/emalia etc.) byłoby łatwiej doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Naturalny łetering, to takie poranne misie żartownisie(kurz). Do zmycia jest primer Motip. Bo gunze na niego nałożone złazi od wamodowskiego zmywacza akryli. No ale wamodowski zmywacz bardzo nie lubi Motipa tworząc kleista, trudną do zdjęcia z modelu maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Na dole wanny spróbuj tym towarem. Kapnij na spód parę kropel i zobacz czy reaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) To może być za mocne....Bierze wszystko..... Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Najprościej to chyba zmyć całość. Jeśli model malowany olejami to do Kreta. Jeśli akrylami, to Dot-4 załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Tak jak przedmówca mówi, do kreta go więcej roboty będziesz miał z machanie pędzlem niz noc w kreciaku na balkonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Płynu hamulcowego jeszcze nie używałem. Jakiś konkretny czy po prostu najtańsza "4"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 najtańszy dot-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Ćwiczyłem DOT 3. 4-ki jak dotąd nie. DOT3 fajnie reaguje, plastiku nie tępi, tylko trzeba dać dobę w zanurzeniu i pod wodę i czyścić szczoteczka do zębów. Jak nie zejdzie wszystko, można powtórzyć zabieg. Plastik po tym normalny jest i nie kruszy się, jak czasem po krecie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Ja do zmywania akryli z powodzeniem stosuję Cleanux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Dzięki Panowie! Przetestowałem jedno i drugie. Płyn hamulcowy po dwóch dniach wyżarł motipa z kadłuba geszuca i zszedł bez problemu. Cleanlux natomiast doskonale sobie poradził z pakterkami. Odeszło nawet gipsowo pigmentowe błoto. Natomiast z motipem tak średnio. Widać to na kadłubie i skrzydłach a6m2. Pakterki i częściowo emalie MM zlazły a motip ledwo kilka placków. Może za krótko moczyłem. Jak wlewałem cleanluxa, to farba pod samym strumieniem zaczynała mi z trójki schodzić. No więc rozentuzjazmowany wieczorem tego samego dnia zacząłem szczotkować Więc "wkrótce" wysyp moich kolejnych ch modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi