elefantes Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 No widzę, że kolejna bardzo ciekawa konstrukcja wychodzi z Twojego warsztatu Pewnie dużo satysfakcji zostawia takie samodzielne wykonanie szprych? Jestem pod duuużym wrażeniem Edit: ...no i silniczek profesjonalnie odwzorowany. Po prostu poezja. Uwielbiam to!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Jak zwykle tornado, wszystkie modele z Twojego warsztatu są świetne! A te koła... marzenie . No i silnik . Życzę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Nic nie motywuje do dalszej pracy jak Wasze komentarze Posiedziałem sobie jeszcze pare godzinek przy RR, efektem tego jest osadzony silnik w ramie, chłodnica oraz wydech i podzespoły przenoszące napęd na koła: Przypomniało mi się, że miałem zakamuflowaną jeszcze nie rozpakowaną paczuszkę z Hiro w, której między innymi było kilka kompletów przewodów. Godzinka pracy i silnik otrzymał elektrykę: Na koniec znowóż mała przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 heh, no cóż tu napisać, nie dość że wykonanie mistrzowskie to tempo prac też niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Ciekawy pomysł z tymi szprychami. A ile zajęło ci złożenie jednego koła do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 A ile zajęło ci złożenie jednego koła do kupy? Powiem tylkko, że pierwsze koło robiłem około 8 godzin, miałem problemy z nawijaniem żyłki - ciągle gdzieś mi wyskakiwała z rowków i musiałem robić to od nowa. Klejem nie mogłem jej przyklejac bo bałem sie, że może złapać piastę z obudową maszynki. Z drugim kołem było już lepiej bo zrobiłem je już 3 godzinki a z resztą szło już jak po maśle i montowałem je średnio po 20 minut/sztkęCzytasz, czy tylko obrazki ogladasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Przejrzałem relacje i myślę, że model będzie równie piękny jak oryginał. Koła już robią wrażenie, a sam ich montaż był nieco skomplikowany. Z chęcią będę tu zaglądać, tym bardziej ze lubię stare samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Robi wielki wrażenie, Andrzeju tempo pracy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Majek Czasem czytam, czasem oglądam, teraz tylko oglądałem, bo aż nie mogłem wyjść z podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam Kasta już wypolerowałem i przykleiłem do podłogi, maska silnika jeszcze czeka na polerkę. Nastepnie zabrałem się za tapicerkę, zrobiłem na niej delikatny wash i przykleiłem na swoje miejsce. Karoseria narazie leży swobodnie na ramie, przykleję ją dopiero po wykonaniu instalacji paliwowej. Zamontowałem także panel z pedałami gazu, hamulca i sprzęgła: Tylny fotelik można składać i rozkładać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Bardzo fajna podłoga , super kolorki , i tylna kanapa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Pięknie Ci idzie Torni ! Wszystko czystko sklejone, zresztą jak zwykle u Ciebie.Elegancko dobrane kolorki. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Dzięki koledzy za miłe komentarze Trochę skaczę od modelu do modelu, tym razem podziałałem przy RR. Na zewnątrz przybyły stopnie, ruchome drzwi (muszę jeszcze pomalowac zawiasy) i porecze do tylnego fotelika. Zamontowałem dźwignię hamulca recznego i podłączyłem do niego i kół linki, na ostatnim zsjęciu są trochę słabo widoczne ale są. Zacząłem uzbrajać wnętrze, doszła dźwignia zmiany biegów, drążek kierowniczy i kilka zegarów z podłączonymi przewodami. Proszę nie zwracać na odartą farbę na górze drzwi ponieważ i tak ją zetrę do gołego plastiku - w tym miejscu będą drewniane wykończenia. Pod podłogą zabrałem się za podłączenie instalacji (narazie) paliwowej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Jak zawsze Andrzeju, mistrzowska ręka modelarza zrobiła swoje. Pozdrowienia dla żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam. Cud miód o orzeszki. Na pierwszym zdjęciu ostatniego postu wygląda jak realny. Jak bym nie był wtajemniczony, to bym sobie pomyślał: "Gościu sobie kupił zabytek i teraz go odrestaurowywuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam nadzieje że galeria będzie na tle szkoły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 Dawno nic tu się nie działo, ale jak wiecie miałem awarię kompresorka i skaczę od modelu do modelu a na dodatek prawie przez dwa tygodnie miałem gości. W każdym razie dzisiaj sobie pojechali a ja zabrałem się za RR. Za wiele nie zrobiłem ale przybyło kilka elementów we wnętrzu, i przednia szyba: Pomalowałem dach i pałąki podtrzymujące go, na zdjęciach moze wyglądac trochę krzywo nałożony ale jeszcze nie jest zamontowany na stałe. Pasy napinające dach też już pomalowałem ale musze zrobić jeszcze drobne korekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Fajny Model .Musze sobie takie cos sprawić będę jezdził nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Maja 2008 Autor Share Napisano 14 Maja 2008 Pogoda dopisuje to i kleić nie chce się, ale dzisiaj zabrałem się za RR i w końcu dokończyłem wnętrze, a w dachu przykleiłem szybę i przymocowałem go na stałe. Muszę zrobić jeszcze poprawki na krwędzi drzwi bo są dosć ciasno spasowane z kastą i za każdym razem gdy je otwieram i zamykam to farba ściera się Na zewnątrz przybyło trochę chromów i pasy napinające dach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 No modelik super a szczególnie to fele. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Witam Modelik jest świetny - jak "żywy", super kolorek no i te felgi - miodzio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi