elefantes 0 Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 No widzę, że kolejna bardzo ciekawa konstrukcja wychodzi z Twojego warsztatu Pewnie dużo satysfakcji zostawia takie samodzielne wykonanie szprych? Jestem pod duuużym wrażeniem Edit: ...no i silniczek profesjonalnie odwzorowany. Po prostu poezja. Uwielbiam to!!! Quote Link to post Share on other sites
adize 0 Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Jak zwykle tornado, wszystkie modele z Twojego warsztatu są świetne! A te koła... marzenie . No i silnik . Życzę powodzenia w dalszych pracach Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted April 12, 2008 Author Share Posted April 12, 2008 Nic nie motywuje do dalszej pracy jak Wasze komentarze Posiedziałem sobie jeszcze pare godzinek przy RR, efektem tego jest osadzony silnik w ramie, chłodnica oraz wydech i podzespoły przenoszące napęd na koła: Przypomniało mi się, że miałem zakamuflowaną jeszcze nie rozpakowaną paczuszkę z Hiro w, której między innymi było kilka kompletów przewodów. Godzinka pracy i silnik otrzymał elektrykę: Na koniec znowóż mała przymiarka: Quote Link to post Share on other sites
elefantes 0 Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 heh, no cóż tu napisać, nie dość że wykonanie mistrzowskie to tempo prac też niczego sobie Quote Link to post Share on other sites
Truckerek93 0 Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Ciekawy pomysł z tymi szprychami. A ile zajęło ci złożenie jednego koła do kupy? Quote Link to post Share on other sites
Majek 1 Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 A ile zajęło ci złożenie jednego koła do kupy? Powiem tylkko, że pierwsze koło robiłem około 8 godzin, miałem problemy z nawijaniem żyłki - ciągle gdzieś mi wyskakiwała z rowków i musiałem robić to od nowa. Klejem nie mogłem jej przyklejac bo bałem sie, że może złapać piastę z obudową maszynki. Z drugim kołem było już lepiej bo zrobiłem je już 3 godzinki a z resztą szło już jak po maśle i montowałem je średnio po 20 minut/sztkęCzytasz, czy tylko obrazki ogladasz? Quote Link to post Share on other sites
Wicio1d 0 Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Przejrzałem relacje i myślę, że model będzie równie piękny jak oryginał. Koła już robią wrażenie, a sam ich montaż był nieco skomplikowany. Z chęcią będę tu zaglądać, tym bardziej ze lubię stare samochody. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek Tul 0 Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Robi wielki wrażenie, Andrzeju tempo pracy również. Quote Link to post Share on other sites
Truckerek93 0 Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Majek Czasem czytam, czasem oglądam, teraz tylko oglądałem, bo aż nie mogłem wyjść z podziwu. Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted April 13, 2008 Author Share Posted April 13, 2008 Witam Kasta już wypolerowałem i przykleiłem do podłogi, maska silnika jeszcze czeka na polerkę. Nastepnie zabrałem się za tapicerkę, zrobiłem na niej delikatny wash i przykleiłem na swoje miejsce. Karoseria narazie leży swobodnie na ramie, przykleję ją dopiero po wykonaniu instalacji paliwowej. Zamontowałem także panel z pedałami gazu, hamulca i sprzęgła: Tylny fotelik można składać i rozkładać: Quote Link to post Share on other sites
KRUGER_MAN 0 Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Bardzo fajna podłoga , super kolorki , i tylna kanapa super Quote Link to post Share on other sites
eKrystian 0 Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Pięknie Ci idzie Torni ! Wszystko czystko sklejone, zresztą jak zwykle u Ciebie.Elegancko dobrane kolorki. Pozdrawiam,eKrystian Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted April 20, 2008 Author Share Posted April 20, 2008 Dzięki koledzy za miłe komentarze Trochę skaczę od modelu do modelu, tym razem podziałałem przy RR. Na zewnątrz przybyły stopnie, ruchome drzwi (muszę jeszcze pomalowac zawiasy) i porecze do tylnego fotelika. Zamontowałem dźwignię hamulca recznego i podłączyłem do niego i kół linki, na ostatnim zsjęciu są trochę słabo widoczne ale są. Zacząłem uzbrajać wnętrze, doszła dźwignia zmiany biegów, drążek kierowniczy i kilka zegarów z podłączonymi przewodami. Proszę nie zwracać na odartą farbę na górze drzwi ponieważ i tak ją zetrę do gołego plastiku - w tym miejscu będą drewniane wykończenia. Pod podłogą zabrałem się za podłączenie instalacji (narazie) paliwowej: Quote Link to post Share on other sites
Wojtek Tul 0 Posted April 20, 2008 Share Posted April 20, 2008 Jak zawsze Andrzeju, mistrzowska ręka modelarza zrobiła swoje. Pozdrowienia dla żony. Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 161 Posted April 20, 2008 Super Moderator Share Posted April 20, 2008 Witam. Cud miód o orzeszki. Na pierwszym zdjęciu ostatniego postu wygląda jak realny. Jak bym nie był wtajemniczony, to bym sobie pomyślał: "Gościu sobie kupił zabytek i teraz go odrestaurowywuje" Quote Link to post Share on other sites
Truckerek93 0 Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Mam nadzieje że galeria będzie na tle szkoły?? Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Dawno nic tu się nie działo, ale jak wiecie miałem awarię kompresorka i skaczę od modelu do modelu a na dodatek prawie przez dwa tygodnie miałem gości. W każdym razie dzisiaj sobie pojechali a ja zabrałem się za RR. Za wiele nie zrobiłem ale przybyło kilka elementów we wnętrzu, i przednia szyba: Pomalowałem dach i pałąki podtrzymujące go, na zdjęciach moze wyglądac trochę krzywo nałożony ale jeszcze nie jest zamontowany na stałe. Pasy napinające dach też już pomalowałem ale musze zrobić jeszcze drobne korekty: Quote Link to post Share on other sites
Merida 0 Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Fajny Model .Musze sobie takie cos sprawić będę jezdził nim Quote Link to post Share on other sites
tornado 0 Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 Pogoda dopisuje to i kleić nie chce się, ale dzisiaj zabrałem się za RR i w końcu dokończyłem wnętrze, a w dachu przykleiłem szybę i przymocowałem go na stałe. Muszę zrobić jeszcze poprawki na krwędzi drzwi bo są dosć ciasno spasowane z kastą i za każdym razem gdy je otwieram i zamykam to farba ściera się Na zewnątrz przybyło trochę chromów i pasy napinające dach: Quote Link to post Share on other sites
Actros 0 Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 No modelik super a szczególnie to fele. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Tommi 0 Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Witam Modelik jest świetny - jak "żywy", super kolorek no i te felgi - miodzio. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts