Staryfajter1954 Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Przedstawiam mój najnowszy model w skali 1/144 z zestawu Revell. Jest to Lockhedd CF-104D (TF-104G) Starfighter w malowaniu firmy Northernlights Aircraft, Inc. Model trafił do mnie niekompletny bez wyposażenia kokpitu, który wykonałem od podstaw. Kalkomanie Mr.Decals Bogdan Żołnierowicz. Model malowany farbami Mr.Color C8 (jako podkład),akrylowymi Mr.Hobby oraz Tamiya. Delikatny wash wykonany kredkami akwarelowymi AK. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) Ładne cacuszko Też mam w składziku F-104 (https://www.scalemates.com/kits/revell-04060-f-104-g-starfighter--111394) ale pewnie zrobię w pudełkowym malowaniu. Edytowane 3 Maja 2020 przez milczacy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 52 minuty temu, milczacy napisał: Ładne cacuszko Też mam w składziku F-104 (https://www.scalemates.com/kits/revell-04060-f-104-g-starfighter--111394) ale pewnie zrobię w pudełkowym malowaniu. Także posiadam w swoich zbiorach ten model w ilości kilku sztuk ale dla swoich jedno i dwumiejscowych 104 szykuję zupełnie inne, mniej oklepane malowania. Będą niemieckie i włoskie malowania okolicznościowe oraz przynajmniej ze dwa NASA dla jedno i dwumiejscowych maszyn :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Ładne maleństwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Teraz, mig napisał: Ładne maleństwo. Starałem się by ładnie wyszło :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 11cm ??? rewelacja trzeba być zegarmistrzem do takiej roboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 46 minut temu, M.A.V. napisał: 11cm ??? rewelacja trzeba być zegarmistrzem do takiej roboty Dokładnie tak :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Super model. Muszę sprawić sobie taką 104. Chyba to tylko złudzenie, ale bardzo się świeci. Może potraktowałbyś go lakierem matowym lub satynowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Noxet napisał: Super model. Muszę sprawić sobie taką 104. Chyba to tylko złudzenie, ale bardzo się świeci. Może potraktowałbyś go lakierem matowym lub satynowym? Ale model jest pokryty lakierem satynowym Alclad 2 ALC-312 Klear Kotte Semi-Matte.To raczej odbijające się zbyt mocne światło. Natomiast sam model kupisz w wydaniu firmy Mark I Models. Te same wypraski Revella plus wariant jednomiejscowy i ciekawe kalkomanie. Polecam chociaż mój model pochodzi z oryginalnej edycji Revell tyle, że kalkomanie wykonał dla mnie Mr.Decal Bogdan Żołnierowicz. Edytowane 9 Maja 2020 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi