SuperTruckster Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Witam, Prezentuje zdjęcia modelu Leopard 2A4 w barwach 10 Brygady Kawalerii Pancernej. Model firmy Meng wzbogacony o kalkomanie ToRo Model, liny EurekaXXL oraz anteny od RB. Pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Mi też się podoba. Czepiając się - ten zielony kolor trochę za jasny. NATO green to to nie jest. Nawet w green zinc chromate wpada. Czym to z malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTruckster Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 Bazowym kolorem była Tamiya Nato Green, następnie delikatnie rozjaśniony Yellow+White żeby model nie był za ciemny i ponury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 12 godzin temu, SuperTruckster napisał: Bazowym kolorem była Tamiya Nato Green, następnie delikatnie rozjaśniony Yellow+White żeby model nie był za ciemny i ponury. Dla mnie trochę za jasno wyszło, ale to kwestia gustu i pożądanego poziomu merytoryki. Jeśli świadomie chciałeś wyciągnąć trochę kontrastu, to w porządku. Jak pisałem wcześniej, całościowo bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Ładne kocisko. Dobrze pobrudzony w zakamarkach choć poziome powierzchnie, tam gdzie nie ma żadnych załamań wydają się być za czyste. Zieleń wyszła jasna i mogłaby przyjąć trochę ciemniejszej, brudnawej biedronki Ciekawi mnie jak zrobiłeś peryskopy z ostatniego zdjęcia, które bardzo mi się podobają. Też buduję Leo i zastanawiam się jak się za nie zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTruckster Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Peryskopy maluję farbkami clear i maskuje je. Następnie odklejam po pomalowaniu całego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Bardzo ładny Leoś, trochę faktycznie przez odcień zieleni wygląda jak komiksowy - ale to moje zboczenie, gdyż każdy którego widziałem miał ciemną i ponurą tą zieleń. Technicznie wygląda na dobrze zrobionego, nie dopatrzyłem się błędów. No może trochę gąsienice zbyt mało wytarmoszone względem reszty, w tym nie widzę czy na wewnętrznej części jest wyślizgany metal przez bandaże. Ale poza tym cud, miód i orzeszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi