SuperTruckster Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Witam, Prezentuje zdjęcia modelu Leopard 2A4 w barwach 10 Brygady Kawalerii Pancernej. Model firmy Meng wzbogacony o kalkomanie ToRo Model, liny EurekaXXL oraz anteny od RB. Pozdrawiam 4 1 Cytuj
mandrivecs Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Mi też się podoba. Czepiając się - ten zielony kolor trochę za jasny. NATO green to to nie jest. Nawet w green zinc chromate wpada. Czym to z malowałeś? Cytuj
SuperTruckster Napisano 9 Maja 2020 Autor Napisano 9 Maja 2020 Bazowym kolorem była Tamiya Nato Green, następnie delikatnie rozjaśniony Yellow+White żeby model nie był za ciemny i ponury. Cytuj
mandrivecs Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 12 godzin temu, SuperTruckster napisał: Bazowym kolorem była Tamiya Nato Green, następnie delikatnie rozjaśniony Yellow+White żeby model nie był za ciemny i ponury. Dla mnie trochę za jasno wyszło, ale to kwestia gustu i pożądanego poziomu merytoryki. Jeśli świadomie chciałeś wyciągnąć trochę kontrastu, to w porządku. Jak pisałem wcześniej, całościowo bardzo dobrze. Cytuj
TAW Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Ładne kocisko. Dobrze pobrudzony w zakamarkach choć poziome powierzchnie, tam gdzie nie ma żadnych załamań wydają się być za czyste. Zieleń wyszła jasna i mogłaby przyjąć trochę ciemniejszej, brudnawej biedronki Ciekawi mnie jak zrobiłeś peryskopy z ostatniego zdjęcia, które bardzo mi się podobają. Też buduję Leo i zastanawiam się jak się za nie zabrać. Cytuj
SuperTruckster Napisano 11 Maja 2020 Autor Napisano 11 Maja 2020 Peryskopy maluję farbkami clear i maskuje je. Następnie odklejam po pomalowaniu całego modelu. 1 Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Bardzo ładny Leoś, trochę faktycznie przez odcień zieleni wygląda jak komiksowy - ale to moje zboczenie, gdyż każdy którego widziałem miał ciemną i ponurą tą zieleń. Technicznie wygląda na dobrze zrobionego, nie dopatrzyłem się błędów. No może trochę gąsienice zbyt mało wytarmoszone względem reszty, w tym nie widzę czy na wewnętrznej części jest wyślizgany metal przez bandaże. Ale poza tym cud, miód i orzeszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi