kuki Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Kolejny ołówek , maszyna nr 7813 z 9 PLM w Debrznie. Samolot rozbity 13 sierpnia 1969r. pod Tczewem. Model malowany AK Xtreme Duraluminium, kalki Modelmaker, dorzuciłem figurkę pilota w hełmie GSZ od Aerobonusa. Składanka bardzo przyjemna, choć błędów zrobiłem tryliard. Kolejna lekcja odhaczona, kurs bierze do sali tradycji lotniczej w CKSiT w Debrznie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Twój PF bardziej mi odpowiadał... Podstawowy błąd to malowanie kabiny. PF i PFMy w Polsce do pierwszego remontu miały szarą kabinę i czarną tablicę przyrządów. Te UB-16 to zestawowe? Kiedy MF z dzikami? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 o takie sreberka mi się podobają - detale bardzo ładnie widać - taki poziom chciał bym kiedyś osiągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Pamiętam MiGi-21 w Debrznie w latach siedemdziesiąt-osiemdziesiąt i wszystkie miały zielone anteny SOD na statecznikach pionowych. Ten jej nie miał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 (edytowane) Odpowiem zbiorczo, cieszę się, że model ogólnie się podoba. Kolor kabiny jeśli błędny to trudno, nie do uratowania, niech mieści się w tym zbiorze błędów planuje zdublować kolekcję w 1:72, więc się zreflektuję Wyrzutnie wyciągnąłem z "pozostałości" , chyba po wersji F13 Trumpetera. Jeśli chodzi o PFM to SOD na bank nie były wtedy malowane w Debrznie (sprawdzone na zdjęciach), na M i MF już tak. PFM wycofano z 9 PLM w 1973, od 1970 w II eskadrze latały już eM-y. kaesz: "zamawiający" oczekuje MF-a nr 8910. Masz wiedzę, czy ten egzemplarz był ozdobiony dzikiem? Edytowane 12 Maja 2020 przez kuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Co prawda zbiorniki podwieszane były przypisane do konkretnych płatowców, ale z tego co wiem, zdarzały się "wypożyczenia" i spokojnie podwiesiłbym pod 8910 zbiornik z którymś dzikiem :) Pamiętaj, że 8910 był przystosowany do odpalania R-60 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 Dokładnie, będzie z R-60. Jeśli uda mi się zrobić spadochron hamujący, to konfiguracja będzie nader ciekawa - przyziemienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi