cody1976 Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Witam, Wracam do modelarstwa po ok. 25 latach przerwy. Jestem zainteresowany w sumie wszystkim z USAF, Navy, Marines od czasów wojny wietnamskiej do końca XX wieku. Głównie Fujimi i Hasegawa, na tym się wychowałem. Chyba, że w międzyczasie pojawwiły się jakieś nowe firmy lub poprawiła się jakość tych z lat 90-tych. Pozdrawiam cody1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Bardzo dużo się zmieniło od tego czasu. Lepiej napisz modele jakich samolotów konkretnie Cię interesują to Ci ludzie podpowiedzą co jest w tej chwili najlepsze na rynku. Przykładowo, taki F-14 Fujimi w 72 to jest tragedia w porównaniu z najnowszymi F-14 GWH czy Fine Molds w tej samej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cody1976 Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) To tak na pierwszy strzał własnie F-14, już miałem z zamawiać ten Fujimi Jolly Rogers z silnikiem na wózku. Ćwierć wieku temu to była perełka. Na początek to F14 Tomcat, A-7 Corsair, F-4 Phantom, A-6 Intruder, A-4 Skyhawk, S-3 Viking, F-105, F-106, F-111 itp. Wszystko 1/72 (najlepiej z wklęsłymi liniami podziałowymi) Kiedy kończyłem przygodę z modelarstwem na polskim rynku pojawiał się akurat Dragon i w tamtym okresie to była chyba najlepsza marka dostępna na Polskim rynku. Pozdrawiam cody1976 P.S. Interesują mnie też nie wprowadzone do seryjnej produkcji niemieckie samoloty z II wojny światowej. Kiedys specjalizowała się w tym Huma, nie wiem jak teraz. Edytowane 25 Maja 2020 przez cody1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 tutaj sobie zajrzyj https://www.scalemates.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 F-4 - Academy albo Hasegawa A-4 - Dalej pozostaje Fujimi, teraz mozna kupić w Polsce pod szyldem Hobby2000 A-6 - Fujimi mnie troche rozczarował, Italeri lepsze W tych tematach moge Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Witam! Mógłbym pomóc w kwestii jetów z USA i nie tylko.Proszę napisać na PW.Pozdo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi