cody1976 Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Witam, Wracam do modelarstwa po ok. 25 latach przerwy. Jestem zainteresowany w sumie wszystkim z USAF, Navy, Marines od czasów wojny wietnamskiej do końca XX wieku. Głównie Fujimi i Hasegawa, na tym się wychowałem. Chyba, że w międzyczasie pojawwiły się jakieś nowe firmy lub poprawiła się jakość tych z lat 90-tych. Pozdrawiam cody1976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Bardzo dużo się zmieniło od tego czasu. Lepiej napisz modele jakich samolotów konkretnie Cię interesują to Ci ludzie podpowiedzą co jest w tej chwili najlepsze na rynku. Przykładowo, taki F-14 Fujimi w 72 to jest tragedia w porównaniu z najnowszymi F-14 GWH czy Fine Molds w tej samej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cody1976 Posted May 25, 2020 Author Share Posted May 25, 2020 (edited) To tak na pierwszy strzał własnie F-14, już miałem z zamawiać ten Fujimi Jolly Rogers z silnikiem na wózku. Ćwierć wieku temu to była perełka. Na początek to F14 Tomcat, A-7 Corsair, F-4 Phantom, A-6 Intruder, A-4 Skyhawk, S-3 Viking, F-105, F-106, F-111 itp. Wszystko 1/72 (najlepiej z wklęsłymi liniami podziałowymi) Kiedy kończyłem przygodę z modelarstwem na polskim rynku pojawiał się akurat Dragon i w tamtym okresie to była chyba najlepsza marka dostępna na Polskim rynku. Pozdrawiam cody1976 P.S. Interesują mnie też nie wprowadzone do seryjnej produkcji niemieckie samoloty z II wojny światowej. Kiedys specjalizowała się w tym Huma, nie wiem jak teraz. Edited May 25, 2020 by cody1976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 tutaj sobie zajrzyj https://www.scalemates.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 F-4 - Academy albo Hasegawa A-4 - Dalej pozostaje Fujimi, teraz mozna kupić w Polsce pod szyldem Hobby2000 A-6 - Fujimi mnie troche rozczarował, Italeri lepsze W tych tematach moge Ci pomóc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crimson King Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Witam! Mógłbym pomóc w kwestii jetów z USA i nie tylko.Proszę napisać na PW.Pozdo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts