SławekK Napisano 30 Maja 2020 Share Napisano 30 Maja 2020 Witam! Na forum dużo emocji, ale mało meteorytyki... no to dorzucę Kfz. 17 z ACE: Model kupiłem na jakiejś giełdzie, udało mi się nawet dokupić blachy... nie sądziłem, że to zasadzka :). Jak to modelami z ACE bywa, składa się ciężko, a efekt jest jaki jest... najgorzej było ze spasowaniem podwozia z kołami do budy... blachy trochę ratują ten model, ale... Po pomalowaniu wyglądał tak: Tym razem podłoże nie moje - kupne, żywiczne. Figurki z zestawu Zvezdy: W zdjęciu z "epoki" prezentuje się tak: Powoli kończą mi się modele, które już były na jakiś konkursach :). Mam nadzieję, że wkrótce uda się zaprezentować nowe - ale na żywo! Już nie mogę się doczekać :). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Maja 2020 Super Moderator Share Napisano 30 Maja 2020 72 nie moja skala ale za podjęcie ulepienia czegokolwiek o ACE od razu medal się należy widać ze obrys nadkoli w tyle kiepsko współgra z kołami,do tego też na za mały rozstaw osi... ech chyba bym wolał nie mieć tego modelu niż się męczyć z tym czymś... ale gratulacje zakończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Maja 2020 Share Napisano 30 Maja 2020 Model i scenka ladna tylko bym wyrzucil tego Niemca co celuje pistoletem w niebo i zmienił antene radiostacji. Reszta wg mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Maja 2020 Share Napisano 30 Maja 2020 Jak na skale 72 wyszedł całkiem przyzwoicie No i malowanie figurantów tej wielkości bardzo ładne z rzeczy co warto dodać (jeśli się da) to ślady opon na gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 Podziwiam walkę z ACE. Osobiście nie mam żadnego ukończonego na koncie a kilka kartoników się kurzy. Przy BA64 stwierdziłem że łatwiej mi zbudować od podstaw model wzorując się na częściach ace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 W dniu 30.05.2020 o 17:11, Adamo722 napisał: Model i scenka ladna tylko bym wyrzucil tego Niemca co celuje pistoletem w niebo i zmienił antene radiostacji. Reszta wg mnie . Ten Niemiec co strzela z "pistoletu" w niebo to chyba jednak ma rakietnice sygnalizacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 Ok, rozumiem ale czy wtedy nie powinien byc kolo radiotelegrafisty czy tych dwoch z przodu? Mysle ze spojniej by to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2020 Dziękuję za komentarze . Greif - walka z ACE jest ciężka, ale robią bardzo fajne pojazdy w '72, niektóre robią tylko oni... a że kiepsko, to inna sprawa . Tylne koła zupełnie nie pasują do budy, nawet nie chce pisać ile musiałem się narzeźbić, żeby w ogóle weszły... Adamo722 - gość stoi z rakietnicą i jest figurką z zestawu, żal byłoby go odseparowywać od reszty . W tym miejscu trochę przesłania tylne koło. M.A.V. - śladów opon w żywicznym odlewie nie dałem rady zrobić , dlatego rzadko korzystam z gotowców, wolę sam zrobić z kleju do płytek. FLECZER - sklejając pojazdy z ACE mógłbym powiedzieć, że "poszedłeś na łatwiznę" - a tak poważnie to podziwiam, za własną produkcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Czerwca 2020 Share Napisano 2 Czerwca 2020 39 minut temu, SławekK napisał: M.A.V. - śladów opon w żywicznym odlewie nie dałem rady zrobić..... Sorry, nie doczytałem że to gotowiec, racja - na takich wyrobach rzadko są takie detale bo nie wiadomo co klient będzie stawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi