Thalgonis Napisano 26 Lipca 2020 Autor Napisano 26 Lipca 2020 Moje próby łosiowania kadłuba. W poprzednim moim ulepku bawiłem się hiszpańskimi wynalazkami (bez wskazania firmy ). Tutaj wziąłem na warsztat oleje (od Abteilunga) i faktycznie, o wiele lepiej się na tym pracuje, z tym, że dłużej to trwa - jednak te olejki muszą dłużej „dochodzić” 2 Cytuj
Thalgonis Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Napisano 2 Sierpnia 2020 No dobra, PRAWIE (co jak wiadomo stanowi szaloną różnicę) skończone. Elementy, które po przyklejeniu przeszkadzałyby w montażu (odwlekam ich montaż ile mogę ) relingów, są jeszcze przyłożone „na sucho” 3 Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Sierpnia 2020 Napisano 2 Sierpnia 2020 jak będzie galeria to koniecznie zrób jedną fote ze Smarkiem - ciekawi mnie jaka jest relacja wielkości Cytuj
Thalgonis Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Napisano 4 Sierpnia 2020 Panowie, czy ktoś ma zrobionego jakiegoś niemca, w 1:700, z relingami „uniwersalnymi” (Aber lub edek - oczywiście uniwersalne do skali 1:700)? Jeżeli tak bardzo proszę o podesłanie mi zdjęcia (może być na PW) jak to to u Was wygląda, bo to co zamontowałem u siebie daje do myślenia, że: 1. Te uniwersalne relingi (u mnie od Abera) mają tyle wspólnego z uniwersalnością, co krowa z baletem „Jezioro łabędzie” 2. Trumpek zj...ł skalę tego modelu Księcia Pytam, bo te relingi wydają mi się zdecydowanie za wysokie - pomijam ich grubość, bo tu jest chyba ograniczenie technologiczne produkcji takiej blaszki Cytuj
Iron Duke Napisano 5 Sierpnia 2020 Napisano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Najlepsze uniwersalne to chyba tylko WEM... A na sponsonach na kominie to wtedy były jeszcze reflektory. Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez Iron Duke Cytuj
Thalgonis Napisano 5 Sierpnia 2020 Autor Napisano 5 Sierpnia 2020 12 minut temu, Iron Duke napisał: ... A na sponsonach na kominie to wtedy były jeszcze reflektory. no, to już nie moja wina że trumpek sp... sprawę - nie dał nic oprócz działek Cytuj
Pxxx Napisano 5 Sierpnia 2020 Napisano 5 Sierpnia 2020 Tom’s Modelworks, maja do Eugena zestaw za 16 dolcow, z relingami. Sprawdź może maja uniwersalne tez, o ile nie jest już po ptokach. Cytuj
Thalgonis Napisano 5 Sierpnia 2020 Autor Napisano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Ptoki już odleciały. Jutro galeria PS. Produkty Tom'sa są niedostępne u nas, więc wogóle byłby problem. Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez Thalgonis Cytuj
Pxxx Napisano 5 Sierpnia 2020 Napisano 5 Sierpnia 2020 Skoro ptoki odleciały no to niech leca, wysyłają do Europy wiec i do naszego pięknego kraju też. Tak na przyszłość . Cytuj
Thalgonis Napisano 5 Sierpnia 2020 Autor Napisano 5 Sierpnia 2020 Ameno. Się zrobił. Zapraszam do galerii Cytuj
Adamo722 Napisano 12 Sierpnia 2020 Napisano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) To co teraz w stoczni planujesz? Scharnhorsta? Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Adamo722 Cytuj
Thalgonis Napisano 12 Sierpnia 2020 Autor Napisano 12 Sierpnia 2020 Koningsberga (FH) albo Z38 (Dragon) - ale to trochę potrwa, zanim ruszę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi