MichalZ Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Siemka,do zaprezentowania posiadam świeżo skończony model,jakim jest T-72B1 w skali 1:35, produkcji Meng-a, w malowaniu Armii Rosyjskiej z drugiej wojny czeczeńskiej z 1999 roku. Pozdrawiam. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTruckster Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 Piękny model. Rewelacyjne wykończenie. Bombowy efekt Brawo PS. Chciałbym, ale nie da się do niczego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 Dla mnie jak zawsze - bomba. Malowanie i wathering masz waćpan opanowane do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 Bardzo fajnie wyglada, kola .napedowe faktycznie z zewnatrz sie tak nie wycieraly i trzeba to poprawic, za fajny jest ten model, zeby to tak zostawic. Jako widz natomiast chce poprosic o rozwiniecie tematu kurzenia, dobrze to Tobie wychodzi, mozesz opisac czym i jak to robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 Pod naciskiem zamieszczam zdjęcia ogarniętej zębatki (oczywiście z dwóch stron, zdjęcia na szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 Tak jak i kolegom bardzo mi się podoba. 72 z kostkami to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Malowanie, weathering spoko Nie widzę dokładnie bo zdjęcia są nieostre, ale wydaje mi się, że zamontowałeś do góry nogami karabin NSVT (12,7mm). Światła pozycyjne świecące do przodu powinny być jasno-zielone jak świecą lub bardzo ciemnozielone lub wręcz czarne jak wyłączone. Poza tym kolory i podejście do brudzenia czy starzenia bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) 5 minut temu, x_bandit napisał: Malowanie, weathering spoko Nie widzę dokładnie bo zdjęcia są nieostre, ale wydaje mi się, że zamontowałeś do góry nogami karabin NSVT (12,7mm). Światła pozycyjne świecące do przodu powinny być jasno-zielone jak świecą lub bardzo ciemnozielone lub wręcz czarne jak wyłączone. Poza tym kolory i podejście do brudzenia czy starzenia bardzo mi się podoba. Masz rację, ale da się to zmienić, gdyż cały karabin jest ruchomy, montowany na dwóch pinach. Światła zostały pomalowane wpierw srebrnym a następnie położony został smoke z Tamiya. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez MichalZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) 22 minuty temu, MichalZ napisał: Masz rację, ale da się to zmienić, gdyż cały karabin jest ruchomy, montowany na dwóch pinach. Światła zostały pomalowane wpierw srebrnym a następnie położony został smoke z Tamiya. Chodzi mi o pozycyjne czy obrysówki jak tam kto je nazywa, te które zrobiłeś na czerwono. One mają na celu ułatwienie poruszania się w kolumnie nocą lub określenie czy pojazd jest przodem czy tyłem-> stąd różnica w kolorach świateł przód/tył. Tak czy inaczej to też nie jest wielki problem do zmiany Edytowane 15 Czerwca 2020 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Pytanko - to jak malować wszystkie obrysówki na modelu w stanie "nieświecącym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, martinello napisał: Pytanko - to jak malować wszystkie obrysówki na modelu w stanie "nieświecącym"? Ja maluje tak: ciemno-bordowy świecące do tyłu, ciemno-zielony/czarny do przodu Edytowane 15 Czerwca 2020 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Mam jeszcze inny patent ostatnio zobaczyłem, że jest coś takiego jak mikrokulki szklane lub z tworzywa różnych kolorów. Przetestuje je teraz na BVce, którą składam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 1 godzinę temu, bulik58 napisał: x_bandit że jest coś takiego jak mikrokulki szklane lub z tworzywa różnych kolorów, o jakiej granulacji myslisz? 0,6mm do 0,8mm. Tak prawdę mówiąc to one nigdy wszystkie nie są w tym samym rozmiarze, więc trzeba dobrać do średnicy otworu jaką wywiercisz w obrysówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi