tomaszzt Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Czołem Nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu na moje pytanie, więc zadaję je tutaj. Jesli administracja się "zezłości" to usunąć i opieprzyć. Chodzi o współczesne, mobilne systemy rakietowe po 90 roku, ale w skali 1:72. Możecie wskazać firmy, firemki, manufaktury, które robią coś takiego w plastiku. Większość producentów żywicznych modeli, to już "archiwum" a na rynku wtórnym ceny z księżyca... Pozdrawiam - Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Teraz, tomaszzt napisał: Czołem Nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu na moje pytanie, więc zadaję je tutaj. Jesli administracja się "zezłości" to usunąć i opieprzyć. Chodzi o współczesne, mobilne systemy rakietowe po 90 roku, ale w skali 1:72. Możecie wskazać firmy, firemki, manufaktury, które robią coś takiego w plastiku. Większość producentów żywicznych modeli, to już "archiwum" a na rynku wtórnym ceny z księżyca... Pozdrawiam - Tomek A jakież to systemy rakietowe Cię interesują rosyjskie ,amerykańskie czy może chińskie? Weź wejdź np. do Moje Hobby tam masz zakładkę modele do sklejania dalej masz pojazdy wojskowe, późnej jest broń rakietowa, skala 1/72 i jesteś u celu,.Jeżeli zaś szukasz konkretnego rodzaju sprzętu to sobie wpisujesz w Goglu dany symbol lub nazwę tego sprzętu dodajesz 1/72 podznaczasz grafikę i patrzysz co się wyświetli . I to by było na tyle. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2020 Żeby to było takie proste. Przykład - wpisuję np. M142 Himars obok 1:72, daję grafikę i..... 90% to 1:35, jeden gotowiec Diecast i od groma grafik rzeczywistego sprzętu. Interesuje mnie to, co używała, używa i będzie używała (wspomniany HIMARS) Polska. Elbrusa w 1:72 od Modelcollect już mam, na Toczkę HobbyBossa czekam, a z resztą bida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 3 minuty temu, tomaszzt napisał: Żeby to było takie proste. Przykład - wpisuję np. M142 Himars obok 1:72, daję grafikę i..... 90% to 1:35, jeden gotowiec Diecast i od groma grafik rzeczywistego sprzętu. Interesuje mnie to, co używała, używa i będzie używała (wspomniany HIMARS) Polska. Elbrusa w 1:72 od Modelcollect już mam, na Toczkę HobbyBossa czekam, a z resztą bida. Niekierowane też Cię interesują ,jeżeli tak to są jeszcze takie cuda jak cała gama katiusz z ICM-u, jeżeli interesują rakiety p.lot jest Kub z Trumpka. Wystarczy tylko dobrze poszukać. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 1 godzinę temu, tomaszzt napisał: Interesuje mnie to, co używała, używa i będzie używała (wspomniany HIMARS) Polska To tutaj ogólnie będzie bieda bo w tego co się orientuje to tego sprzętu było może 10 rodzajów, a może nawet nie.... I skala nie ma tu znaczenia. Tak ogólnie najwięcej rakietowych gratów w 72 (sensownej jakości) robi Modelcollect i jest nawet spory wybór, ale z tego co używało WP to jest tylko wspomniany już SCUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Hej, Grad z ICM, Newa SC z PST, Scud z Modellcollect + będzie z Revell (dawny Toxco czy jakoś tak). Himars był jako diecast z gazetą. Całkiem sympatyczny. Tak na szybko. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 18 Czerwca 2020 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 25 minut temu, PrzemekW napisał: Hej, Grad z ICM, Newa SC z PST, Scud z Modellcollect + będzie z Revell (dawny Toxco czy jakoś tak). Himars był jako diecast z gazetą. Całkiem sympatyczny. Tak na szybko. Pozdrawiam, Przemek w 72 jest jeszcze KUB z Trumpka: https://www.scalemates.com/kits/trumpeter-07109-russian-sam-6-antiaircraft-missile--1012698# ale nie wiem czy nie trzeba będzie czegoś przerabiać jeśli ma być z PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 WR-40 Langusta (Tololoko) Newa-SC (A&A) 2P24Krug (W-Model) 9K33 Osa (W-Model) S-75 Wołchow (Gran) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 https://tank-mania.com/1-48-kits.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 @_OldMan_ ze skalą trafiłeś jak ruska Katiusza 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Skalę zawsze można zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2020 Dziękuję Panowie za podpowiedzi. Częśc z tych modeli jest mooocno niedostępna. Te modele Tololoko łykałbym jak pelikan rybki - tyle, że chyba firma zniknęła z rynku a ceny w sieci tego, co zostało....przekraczają wszelki rozsądek. Jeden z użytkowników (Pan "Rektor") w ubiegłym roku oferował odlanie Rosomaka Tololoko (też byłbym zainteresowany - byle w 1:72), ale napisałem czy jeszcze aktualne - na razie bez odzewu. Himars i Patrioty to ciekawa i fajna sprawa, ale to przyszłość jeśli chodzi o Polskę i to niepewna. Może Tololoko wznowi działalność ?! A może ktoś jeszcze robi w żywicy interesujace mnie modele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Jest jeszcze z wmodela sporo systemów powojennych min Luna3/5, Luna 7 z Armada Hobby, cały przekrój rakiet ruskich plot z Gran a. Z tą Neva SC uważaj, jest do kupienia sam zestaw rakiet bez podwozia i to jest lepszy wybór - podwozie kupujesz z Ammo albo Revella i jest dużo lepsze w zestawie AA masz badziewne podwozie starego Trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2020 17 godzin temu, mysiek13 napisał: do kupienia sam zestaw rakiet bez podwozia i to jest lepszy wybór - podwozie kupujesz z Ammo albo Revella i jest dużo lepsze A masz pod ręką jakieś namiary na poszczególne nr katalogowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Będę jutro w domu to Ci podeślę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 W dniu 9.11.2020 o 21:14, mysiek13 napisał: Z tą Neva SC uważaj, jest do kupienia sam zestaw rakiet bez podwozia i to jest lepszy wybór To lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Jak już będziesz wybierał podwozie pod Newę to najpierw dokładnie obejrzyj fotki oryginału. Jeżeli podwozie było od polskiego "łabędzkiego" T-55 to trzeba brać Revella. Tylko że on ma gąsienice RMSH - nasze T-55 w większości jeździły na OMSH (z wyjatkiem Merid - te dostały RMSH - znam cąłą jedną fotkę polskiego T-55A na RMSH-ach). Ale nie można wykluczyć zmiany gąsienic przy przebudowie z czołgu na wyrzutnię. Jeżeli podwozie było radzieckie to podejdzie i Revell i i AMMO. Żywiczne OMSH to dodatkowy wydatek około 50 zł. AMMO ma z kolei gąsienice OMSH. A może warto poczekać na T-55 od Italeri (na Martoli jest w zapowiedziach, nawet "PL" napisane więc może będzie z tego sensowna opcja)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Jakbyście potrzebowali walkarounda naszej Newy SC to dawać info na priv, mam dokładnie obfotografowany z ostatnich dni Rosomaka z Siemianowic, razem z MATV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) A czy Newa SC nie posiada czasem innej podstawy (mocowanej do podwozia gąsienicowego) niż podstawa standardowa? Coś mi się kołacze po głowie, że w zestawie z PST (ichni T-54/55 + Newa z Gran) były takie dodatkowe elementy. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 13 Listopada 2020 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 13 Listopada 2020 W dniu 10.11.2020 o 16:57, mysiek13 napisał: Będę jutro w domu to Ci podeślę fotki I jak, masz coś może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Marcin Wyślę w poniedziałek, daj znać co potrzebne walkaround czy nr katalogowe T55. Przemek te dodatkowe elementy to ze 2 godziny max strugania samemu - chyba okrąg zaślepki wieży i jakieś walce/jakby uchwyty - zobacz na stronie Henkofholland, tam jest pełen inbox Edytowane 14 Listopada 2020 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2020 W dniu 14.11.2020 o 21:36, mysiek13 napisał: Marcin Wyślę w poniedziałek, daj znać co potrzebne walkaround czy nr katalogowe T55. Bardziej numery katalogowe. Gdzieś tam takie pomysły latają po czaszce , ale póki co walkaroundy nie są mi potrzebne. No chyba, że masz to w jakiejś zwięzłej formie do pobrania to owszem, poczęstuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Pod naszą Newe SC to takie proponuję zestawy, muszę tylko dokładnie zweryfikować koła i górę kadłuba ze zdjęciami... Niestety walkaround w formie bardzo niezwięzłej mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Na stornie Henkoffholand w zakładce PST są dokładne zdjęcia instrukcji i części dla NEWY, wygląda na to, że dodatkowe części do podwozia to malutka ramka z 2 elementami i jeszcze fotki ciekawej konwersji Filipa Bonneta Edytowane 27 Listopada 2020 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi