Alex17KAROLEW Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Witam, Swoją przygodę z modelarstwem postanowiłem zacząć od...drzewek XD Po obejrzeniu tutorialu na YT chciałem sprawdzić czy coś mi z tego wyjdzie. Cały warsztat musiałem kompletować od zera (oby się nie okazało, że wyrzuciłem tylko kasę xd) Skala H0 - drzewka miedzy 14-17 cm Materiały: kołek balsowy (średnica 5 mm), cienki drucik florystyczny (ok. 0,3 mm), klej cyjanoakrylowy, klej w sprayu Renesans, gwoździki do zrobienia pinu, brązowa farba w sprayu (już widzę, że za jasna trochę jest), pył trocinowy do zrobienia faktury kory, trawa elektrostatyczna NOCH taki jaśniejszy zielony 1,5 mm, NOCH ciemna zieleń 2,5 mm, Faller słomiana 6 mm (później malowana na brązowo). Wstawiam zdjęcie gotowego 1 z 6 drzewek. Efekt...jak na pierwszy raz powiedzmy, że jestem w miarę zadowolony. Ogólnie pracochłonna metoda. Coś mi nie gra ten ciemny zielony (zdjęcia nie do końca oddają kolor - w rzeczywistości jest ciut bardziej intensywny). Może poradzicie coś z krótkiej trawki elektrostatycznej o sprawdzonym kolorze do iglaków? Każde opinie mile widziane. Przypominam, że jest to pierwsza rzecz w moim życiu jeśli chodzi o takie majsterkowanie Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Alex17KAROLEW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 Całkiem zgrabnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 28 Czerwca 2020 Share Napisano 28 Czerwca 2020 Jak na pierwszy raz to jest całkiem fajnie. Ta zieleń jak dla mnie trochę za bardzo wpada w turkus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Bardzo dobrze jak na pierwszy raz. Tylko z kolorem jest nie tak powinien być ciemniejszy tak jak napisał Roland_Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Jak prawdziwy modrzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Świetnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Października 2021 Share Napisano 20 Października 2021 Cześć! Wygląda dobrze! Na zieleń jest patent - jeżeli całość jest odpowiednio stabilna... To można od góry lekko prysnąć z aerografu ciemniejszym kolorem i będzie ładnie... To pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 bardzo fajny efekt jak na początek, sam nie umiem lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi