Alex17KAROLEW Napisano 27 Czerwca 2020 Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Witam, Swoją przygodę z modelarstwem postanowiłem zacząć od...drzewek XD Po obejrzeniu tutorialu na YT chciałem sprawdzić czy coś mi z tego wyjdzie. Cały warsztat musiałem kompletować od zera (oby się nie okazało, że wyrzuciłem tylko kasę xd) Skala H0 - drzewka miedzy 14-17 cm Materiały: kołek balsowy (średnica 5 mm), cienki drucik florystyczny (ok. 0,3 mm), klej cyjanoakrylowy, klej w sprayu Renesans, gwoździki do zrobienia pinu, brązowa farba w sprayu (już widzę, że za jasna trochę jest), pył trocinowy do zrobienia faktury kory, trawa elektrostatyczna NOCH taki jaśniejszy zielony 1,5 mm, NOCH ciemna zieleń 2,5 mm, Faller słomiana 6 mm (później malowana na brązowo). Wstawiam zdjęcie gotowego 1 z 6 drzewek. Efekt...jak na pierwszy raz powiedzmy, że jestem w miarę zadowolony. Ogólnie pracochłonna metoda. Coś mi nie gra ten ciemny zielony (zdjęcia nie do końca oddają kolor - w rzeczywistości jest ciut bardziej intensywny). Może poradzicie coś z krótkiej trawki elektrostatycznej o sprawdzonym kolorze do iglaków? Każde opinie mile widziane. Przypominam, że jest to pierwsza rzecz w moim życiu jeśli chodzi o takie majsterkowanie Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Alex17KAROLEW 2 Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 28 Czerwca 2020 Napisano 28 Czerwca 2020 Jak na pierwszy raz to jest całkiem fajnie. Ta zieleń jak dla mnie trochę za bardzo wpada w turkus. Cytuj
MajorStachu Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Bardzo dobrze jak na pierwszy raz. Tylko z kolorem jest nie tak powinien być ciemniejszy tak jak napisał Roland_Sebastian Cytuj
pmroczko Napisano 20 Października 2021 Napisano 20 Października 2021 Cześć! Wygląda dobrze! Na zieleń jest patent - jeżeli całość jest odpowiednio stabilna... To można od góry lekko prysnąć z aerografu ciemniejszym kolorem i będzie ładnie... To pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj
SzymonP. Napisano 2 Lutego 2022 Napisano 2 Lutego 2022 bardzo fajny efekt jak na początek, sam nie umiem lepszych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi