Angus73 Napisano 22 Lipca 2020 Share Napisano 22 Lipca 2020 Witam, pora na kolejnego klasyka, Mercedes 300 SL od Italeri w mojej ulubionej sklai 1:16. Silnik zmodyfikowany z oryginalnych 14 elementów do obecnie 243, wliczając każdą śrubkę Trzeba było dorobić, przerobić, zmienić czy uzupełnić masę elementów. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mx3 Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Bardzo ładnie odwzorowany! Jednak odbiór psuje pasek osprzętu, dokładnie jego naciąg a dokładnie jego brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 29 Lipca 2020 Autor Share Napisano 29 Lipca 2020 Faktycznie, trzeba go naciągnąć W międzyczasie, aktualizacja o ramę i zawieszenie. Po pomalowaniu sprayem czarnym semigloss, kilka bąbelków powietrza, które zastygły, wykorzystałem do zrobienia drobnych ognisk rdzy. Zorientowałem się także, że pmimo zafoliowania, zestaw był już tknięty przez kogoś, ponieważ jeden element był ułamany i go brakowało. Więc trzeba go było dorobić. Później złożyłem zawieszenie przednie i tylne pozdrawiam cdn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Witam, aktualizacja z dodatkami do silnika zamontowanego w ramie, środek, fotele, deska rozdzielcza i tylna część komory silnika z akcesoriami. Pozdrawiam [img]https://i.imgur.com/DYWNJ6E.jpg[/img] Pozdrawiam Edytowane 18 Października 2020 przez Angus73 poprawa zdjęć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 widzę że montowanie takich kabli to jak zabawa z olinowaniem na okręcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Fajna robota. W dniu 29.07.2020 o 10:43, Angus73 napisał: Po pomalowaniu sprayem czarnym semigloss, kilka bąbelków powietrza, które zastygły, wykorzystałem do zrobienia drobnych ognisk rdzy. Doskonale. Bob Ross zawsze mawiał "nie robimy błędów, mamy tylko szczęśliwe wypadki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Witam, stan gotowy pod karoserię; na sucho przymierzyłem, fajnie pasuje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) Witajcie, aktualizacja obody polakierowane Arctic Blue ZP i Diamond clear CP i wypolerowany. Cały czas staram się poprawiać jakość malowania, co jest wyzwaniem. Uzyskany tym razem efekt jest kolejnym krokiem do przodu i wiem na co zwrócić uwagę następnym razem Kolor bardzo mi się podoba a jego wygląd zmienia się w zależności od światła, tła i kąta patrzenia. Pozdrawiam Edytowane 5 Listopada 2020 przez Angus73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Troszkę bym pocisnął jeszcze ze szlifowaniem i polerowaniem. Ale generalnie zacnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Z bliska baza wygląda jak papier ścierny, ale z oddalenia jest spoko, tylko jak napisał Trojan jeszcze trochę polerki by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 Już dalej chyba nie będę cisnął bo jak się przedrę przez to co jest to bedzie słaba akcja. Chociaż bezbarwny 3 x tryskany dysza 0,4 był twardy jak beton, bo ten Diamond leżał chyba ze trzy tygodnie zanim zacząłem polerować z powodu pracy, to jednak to dalej jest cieniutkie i boje się przesadzić... samymi pastami da się osiągnąć lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 2 godziny temu, Angus73 napisał: Już dalej chyba nie będę cisnął bo jak się przedrę przez to co jest to bedzie słaba akcja. Chociaż bezbarwny 3 x tryskany dysza 0,4 był twardy jak beton, bo ten Diamond leżał chyba ze trzy tygodnie zanim zacząłem polerować z powodu pracy, to jednak to dalej jest cieniutkie i boje się przesadzić... samymi pastami da się osiągnąć lustro? Przede wszystkim pastami osiągniesz lustro , matowanie już bym odpuścił a i tak na metaliku skórka pomarańczy będzie mniej widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 Dzięki za info, w takim razie powcieram jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 26 minut temu, Angus73 napisał: Dzięki za info, w takim razie powcieram jeszcze trochę Jakie pasty Kolega posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 używam 3 Step McGuires, zastanawiam sie czy nie lepiej poleciec najpierw czerwona Tamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Godzinę temu, Angus73 napisał: używam 3 Step McGuires, zastanawiam sie czy nie lepiej poleciec najpierw czerwona Tamka? Ja proponuję polerować 3-stepem bo jak rozumiem to jest tzw. Finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi