Kamil K. Napisano 2 Sierpnia 2020 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Cześć, Być może ktoś z Was już widział w innych miejscach, ale podrzucam i tutaj: zrobiłem miniporadnik z budowy i malowania swoich ostatnich trzech modeli. Wszystkie tematycznie dotyczą wojny w Bośni. Poradnik nie jest bardzo rozbudowany, bo budując i malując modele nie sądziłem, że zrobię coś takiego. Dlatego nie wszystko jestem w stanie pokazać w nim tak jak by należało. Ale z biegiem czasu szkoda mi było tych wszystkich ciekawych rzeczy, które pojawiły się wokół nich na różnych grupach modelarskich, forach - szczególnie tutaj. Dlatego zebrałem wszystko razem, żeby nie zginęło i teraz oddaję Wam, za friko: 69-stronnicowy poradnik w PDF Opisana historia każdego wozu Poszczególne etapy budowy Malowanie krok po kroku Dodatkowe ciekawostki i porady Luźne okołomodelarskie przemyślenia LINK DO PORADNIKA : https://drive.google.com/file/d/1I3ZDqVzcjec-BXh5YByFyYkcIm8WDKjb/view Jeśli uznacie to za wartościową rzecz, to śmiało udostępniajcie dalej - chociaż tak jak zaznaczyłem na początku nie jest to tutorial/poradnik krok po kroku, raczej drobne źródło inspiracji do przejrzenia w wolnej chwili. Mam świadomość wielu braków - zdjęciowych (lub ich słabszej jakości) i różnych "edytorskich" błędów, ale wszystko zrobiłem z doskoku i na tyle tylko mnie stać. Ale tak jak napisałem - a nuż się komuś przyda. Pozdrowienia! Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Kamil K. 4 4 Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Sierpnia 2020 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) super pomysł - na pewno wiele osób doceni EDIT -------------- PS: żeby link zadziałał trzeba go skopiować i wkleić (samo kliknięcie przekierowywuje na Modelwork) Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez M.A.V. Cytuj
Kamil K. Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Napisano 2 Sierpnia 2020 Dzięki - podmieniłem link, teraz powinno być okej. Cytuj
Gerd Napisano 2 Sierpnia 2020 Napisano 2 Sierpnia 2020 Świetny materiał, pełna profeska. Gratuluję Ci warsztatu, wspaniałych prac będących niejako wypadkową umiejętności warsztatowych oraz samorazpracia do przygotowania a także charakteru do udostępnienia pracochłonnego opracowania. Wiem ile to czasu zajmuje. Szacunek! Cytuj
chorąży Napisano 8 Maja 2023 Napisano 8 Maja 2023 Świetny materiał, właśnie go "odkryłem" THX za możliwość wykorzystania... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi