Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości - Amusing Hobby

bazylms

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
W dniu 29.08.2025 o 19:42, Cypis napisał:

Nowy wariant T-90 , T-90M Russian main battle tank 2024-2025

Jeszcze ten model nie zawitał do sklepów a już jest kolejna wersja T-90M z kurnikiem i Z-tem , na razie tylko na chińskiej stronie Moxing . Kopiowanie fotek zablokowane

18 godzin temu, bulik58 napisał:

Jeszcze ten model nie zawitał do sklepów a już jest kolejna wersja T-90M z kurnikiem i Z-tem , na razie tylko na chińskiej stronie Moxing . Kopiowanie fotek zablokowane

Tak, tylko ten z budą od Tiger Model

W dniu 3.09.2025 o 16:20, gajur napisał:

Tak, tylko ten z budą od Tiger Model

Nie rozumiem za bardzo tej odpowiedzi. Ten T-90M z budą będzie również z Tiger Model i dlatego napisałem ...   A Moxing to stronka internetowa gdzie można zobaczyć nie tylko nowości.

Godzinę temu, gajur napisał:

Mój błąd nie zwróciłem na to uwagi  , wystarczyło to zaznaczyć już we wcześniejszym poście gdy napisałem iż nie rozumiem twojej odpowiedzi zamiast napisać ,, trudno ,, . Twój sposób odpowiedzi ci nie przeszkadzał, oburzyłeś się natomiast gdy ci odpowiedziałem w podobny sposób do twojego .  Czy TY jesteś takim ideałem i nie popełniasz błędów , nie jest wstydem przyznać się do niego ale taka reakcja jak twoja wstydem już nie jest ... 

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

PT-91 Twardy jest już dostępny w większości sklepów modelarskich. Brać teraz bo wykupią spekulanci. Czekam teraz na  exportową wersję w pixelowym Malezyjskim kamuflażu.  Konwersja do  do modelu Das Werk, leży na półce i czeka na swoją kolej....

13 godzin temu, robertmodelarz napisał:

PT-91 Twardy jest już dostępny w większości sklepów modelarskich. Brać teraz bo wykupią spekulanci. Czekam teraz na  exportową wersję w pixelowym Malezyjskim kamuflażu.  Konwersja do  do modelu Das Werk, leży na półce i czeka na swoją kolej....

Zaraz spekulanci. Biznesmeni. Ja w preorderze kupiłem dwa po 185 ale stwierdziłem, że potrzebuję jednego, więc mogę drugiego odstąpić komuś w tej cenie zaraz gdy do mnie dojdą. Plus przesyłka chyba że załatwimy to w formie smart na portalu A

21 godzin temu, robertmodelarz napisał:

robert w których sklepach masz rabaty za każdego poleconego klienta?   :hmmm: ,,Spekulant ,, to ten który zakupi dziesiątki modeli , ogłosi przedsprzedaż  w niższej cenie  na której i tak zarobi czy ten co zakupi 2-3 modele da zarobić sprzedawcy a sam zarobi 30-40 złotych ? Sądzę iż scen jak na poniższej fotce w sklepach nie zauważysz ktoś kupi i złoży Twardego inny odłoży na półkę i potem sprzeda. Niestety II wojenne ZOO i ich odpowiedniki królują czy to na wystawach zawodach ,czy prywatnych kolekcjach.

Korea Płn. dementuje: Płaczący "nieszczerze" bez kar - Wydarzenia w  INTERIA.PL

• Like 1

W dniu 12.10.2025 o 09:27, bulik58 napisał:

robert w których sklepach masz rabaty za każdego poleconego klienta?   :hmmm: ,,Spekulant ,, to ten który zakupi dziesiątki modeli , ogłosi przedsprzedaż  w niższej cenie  na której i tak zarobi czy ten co zakupi 2-3 modele da zarobić sprzedawcy a sam zarobi 30-40 złotych ? Sądzę iż scen jak na poniższej fotce w sklepach nie zauważysz ktoś kupi i złoży Twardego inny odłoży na półkę i potem sprzeda. Niestety II wojenne ZOO i ich odpowiedniki królują czy to na wystawach zawodach ,czy prywatnych kolekcjach.

Korea Płn. dementuje: Płaczący "nieszczerze" bez kar - Wydarzenia w  INTERIA.PL

Masz całkowitą rację Janusz, ale niestety my mamy różne fobie i kompleksy, bo jest tak zawsze u nas jak tylko się pojawi jakiś model sprzętu polskiej produkcji czy konstrukcji, wtedy zaraz zaczynają  się takie podchody, a potem jest bicie piany i dzielenie włosa na czworo, tak było chociażby, kiedy ukazały się fińska "Patria" czyli nasz rodzimy "Rosomak" lub   7TP czy TKS . Ja wiem że nasze konstrukcje są bardzo ale to bardzo niszowe i lepiej jest wydać kolejną n-stą wersję  early/mid/late hitlerowskiej Pantery czy czwórki niż np. Skota czy chociażby Mazura nie wspominając o Starze 660 , trochę to dziwne bo Skoty były/są  używane w dużych ilościach w Afryce , a  Mazur i Star 660 były używane w czasie wojny w Wietnamie ( oczywiście nie po tej jedynie prawilnej stronie😉) , dziwi też zwłaszcza że są wydawane  przez Trumpetera  np. takie endemiczne  południowoafrykańskie konstrukcje jak  haubicoarmata G6 czy pojazd rozpoznawczy Rooikat . Pozdr. A.