Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pierwszy raz malowanie Pustynne z oznaczeniami 15 dywizji pancernej. Brakuje tutaj kilka istotnych elementów jak kanistry czy też metalowe lufy do działka i km-u, które dodałyby realizmu. Na drugi raz o to zadbam, liczę że się spodoba .Pozdrawiam ?

IMG_7737.JPG

IMG_7745.JPG

IMG_7699.jpg

• Like 3
Posted

Fajnie pomalowany. Realistycznie. Moim zdaniem

• Thanks 1
Posted

Mnie się też podoba. Chociaż moim zdaniem zbyt luźno dynda sobie lina holownicza (bo chyba to ona zwisa z przedniej płyty). Jakoś wyobrażam ją sobie jako nielekką stalową linę naprężającą się pod własnym ciężarem. Może fotka od frontu lepiej ją pokaże?

• Like 1
Posted

Ładnie się prezentuje, i fajnie ubrudzony.

Do tego  konkretnego modelu mam sentyment...... bo to był mój pierwszy czołg sklejony w połowie lat 90-tych.

• Thanks 1
Posted

Dzięki wszystkim za komentarze i cieszę się , że się podoba ? .

7 godzin temu, zaruk napisał:

Mnie się też podoba. Chociaż moim zdaniem zbyt luźno dynda sobie lina holownicza (bo chyba to ona zwisa z przedniej płyty). Jakoś wyobrażam ją sobie jako nielekką stalową linę naprężającą się pod własnym ciężarem. Może fotka od frontu lepiej ją pokaże?

Co do liny jest ona zapięta na hakach i nie dynda sobie tak luźno aczkolwiek masz rację i dodałem ją tylko dla lepszego efektu wizualnego. Jak już wspominałem to pierwszy model "testowy" w malowaniu DAK , planuję zrobić następny ale ze wszystkimi najdrobniejszymi detalami. Pozdrawiam :) 

IMG_7725.JPG

Posted

Kilka uwag. 

1. Masz słabo roztartą biedronkę, szczególnie biały kolor. 

2. Czerwone "R" jak nówka przy reszcie ztyranej. Wypadałoby ją też trochę podniszczyć.

3. Wstawiłeś pręt anteny a jej mocowanie masz w pozycji złożonej. 

4. Tę line wywal albo zmień na jakąś porządniejszą. Teraz słabo to wygląda. 

5. Przydałoby się zrobić metaliczne przetarcia na zębach koła napędowego, powierzchni styku koła napinające go z gąsienicą i w tymże miejscu na gąsienicy na jej długości. 

Pisze to bo widać że masz potencjał i są to rzeczy na które łatwo zwrócić uwagę przy następnym modelu. O kolorze się nie będę wypowiadał, bo trochę mi nie leży ale to są gusta wykonawcy/obserwatora i kiedyś może sam zaczniesz na ten model patrzeć inaczej. 

• Thanks 1
Posted
1 godzinę temu, bazylms napisał:

Kilka uwag. 

1. Masz słabo roztartą biedronkę, szczególnie biały kolor. 

2. Czerwone "R" jak nówka przy reszcie ztyranej. Wypadałoby ją też trochę podniszczyć.

3. Wstawiłeś pręt anteny a jej mocowanie masz w pozycji złożonej. 

4. Tę line wywal albo zmień na jakąś porządniejszą. Teraz słabo to wygląda. 

5. Przydałoby się zrobić metaliczne przetarcia na zębach koła napędowego, powierzchni styku koła napinające go z gąsienicą i w tymże miejscu na gąsienicy na jej długości. 

Pisze to bo widać że masz potencjał i są to rzeczy na które łatwo zwrócić uwagę przy następnym modelu. O kolorze się nie będę wypowiadał, bo trochę mi nie leży ale to są gusta wykonawcy/obserwatora i kiedyś może sam zaczniesz na ten model patrzeć inaczej. 

Dziękuję ci za twoje rady i tak też zrobię wykonując podobny model następnym razem. Jak pisałem był to pojazd testowy chciałem zobaczyć jak wyjdzie odcień koloru. Sam model został sprzedany i nie mam go już ale będę wykonywał następny dla siebie i na bank się postaram ?

Dziękuje ci raz jeszcze i również pozdrawiam