Ficmajster Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Pierwszy raz malowanie Pustynne z oznaczeniami 15 dywizji pancernej. Brakuje tutaj kilka istotnych elementów jak kanistry czy też metalowe lufy do działka i km-u, które dodałyby realizmu. Na drugi raz o to zadbam, liczę że się spodoba .Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Bardzo ładny. Tylko skąd na pustyni taki wielki betonowy postument? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Bunkier dowodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Fajnie pomalowany. Realistycznie. Moim zdaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Mnie się też podoba. Chociaż moim zdaniem zbyt luźno dynda sobie lina holownicza (bo chyba to ona zwisa z przedniej płyty). Jakoś wyobrażam ją sobie jako nielekką stalową linę naprężającą się pod własnym ciężarem. Może fotka od frontu lepiej ją pokaże? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Ładnie się prezentuje, i fajnie ubrudzony. Do tego konkretnego modelu mam sentyment...... bo to był mój pierwszy czołg sklejony w połowie lat 90-tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ficmajster Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Dzięki wszystkim za komentarze i cieszę się , że się podoba . 7 godzin temu, zaruk napisał: Mnie się też podoba. Chociaż moim zdaniem zbyt luźno dynda sobie lina holownicza (bo chyba to ona zwisa z przedniej płyty). Jakoś wyobrażam ją sobie jako nielekką stalową linę naprężającą się pod własnym ciężarem. Może fotka od frontu lepiej ją pokaże? Co do liny jest ona zapięta na hakach i nie dynda sobie tak luźno aczkolwiek masz rację i dodałem ją tylko dla lepszego efektu wizualnego. Jak już wspominałem to pierwszy model "testowy" w malowaniu DAK , planuję zrobić następny ale ze wszystkimi najdrobniejszymi detalami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Kilka uwag. 1. Masz słabo roztartą biedronkę, szczególnie biały kolor. 2. Czerwone "R" jak nówka przy reszcie ztyranej. Wypadałoby ją też trochę podniszczyć. 3. Wstawiłeś pręt anteny a jej mocowanie masz w pozycji złożonej. 4. Tę line wywal albo zmień na jakąś porządniejszą. Teraz słabo to wygląda. 5. Przydałoby się zrobić metaliczne przetarcia na zębach koła napędowego, powierzchni styku koła napinające go z gąsienicą i w tymże miejscu na gąsienicy na jej długości. Pisze to bo widać że masz potencjał i są to rzeczy na które łatwo zwrócić uwagę przy następnym modelu. O kolorze się nie będę wypowiadał, bo trochę mi nie leży ale to są gusta wykonawcy/obserwatora i kiedyś może sam zaczniesz na ten model patrzeć inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ficmajster Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, bazylms napisał: Kilka uwag. 1. Masz słabo roztartą biedronkę, szczególnie biały kolor. 2. Czerwone "R" jak nówka przy reszcie ztyranej. Wypadałoby ją też trochę podniszczyć. 3. Wstawiłeś pręt anteny a jej mocowanie masz w pozycji złożonej. 4. Tę line wywal albo zmień na jakąś porządniejszą. Teraz słabo to wygląda. 5. Przydałoby się zrobić metaliczne przetarcia na zębach koła napędowego, powierzchni styku koła napinające go z gąsienicą i w tymże miejscu na gąsienicy na jej długości. Pisze to bo widać że masz potencjał i są to rzeczy na które łatwo zwrócić uwagę przy następnym modelu. O kolorze się nie będę wypowiadał, bo trochę mi nie leży ale to są gusta wykonawcy/obserwatora i kiedyś może sam zaczniesz na ten model patrzeć inaczej. Dziękuję ci za twoje rady i tak też zrobię wykonując podobny model następnym razem. Jak pisałem był to pojazd testowy chciałem zobaczyć jak wyjdzie odcień koloru. Sam model został sprzedany i nie mam go już ale będę wykonywał następny dla siebie i na bank się postaram Dziękuje ci raz jeszcze i również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi