socjo1 Napisano 4 Marca 2021 Share Napisano 4 Marca 2021 5 godzin temu, lkemot napisał: Masz na myśli marynarzy - nie będzie ich. Chociaż mam ich w blaszkach Szkoda... No ale wizję autora uszanować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Marca 2021 Share Napisano 5 Marca 2021 18 godzin temu, lkemot napisał: Gdzieś na morzu w pobliży Midway Akagi się przezbraja przed ostatecznym zbombardowaniem bardzo ładnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 Jak na przezbrojenie przystało dodałem wózki torpedowe i bombowe dokończyłem anteny dodałem maszt za wyspą wraz z antenami i banderą wojenną Do wykonania anten zakupiłem testowo drut molibdenowy i miedziany Molibden nie był poskręcany, ale jest za bardzo sztywny, natomiast drucik miedziany 0,02mm wydał mi się ok. Nie wiem nawet czy nie jest za cienki na anteny - ale nim zrobiłem pozostałe antenki. Na koniec dodałem schody na dziobie i na rufie I tym sposobem dojechałem do końca budowy Akagi. Ostatnią czynnością będzie pomalowanie całości lakierem matowym GX-113 w rozcieńczeniu 1:8, będzie kładzione kilka warstw. Czekam teraz na zrobienie zdjęć modelu dobrym aparatem. To jeszcze nie koniec relacji, gdyż siedemsetka bez morza jest jak ryba bez wody, więc będzie diorama. Akagi również nie może obyć się bez obstawy, osłania go pancernik - oczywiście Yamato, który jest zrobiony. Do kompletu dojdzie jeszcze niszczyciel Yukikaze klasy Kagero. Niszczyciel będzie na wspólnej dioramie z Akagi. Tymczasem zapraszam do relacji z budowy Yukikaze w osobnym wątku, a do tej relacji jeszcze wrócimy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Czas na galerię, zdjęcia w oryginalnym rozmiarze do pobrania [url=https://mega.nz/file/4WpVmQ4Y#YkBwAWBILTAv1LgbmOjQyi4xuGgmmE6v5MI2vN40wiQ]TUTAJ[/url] Perspektywa Wielkość modelu Szczegóły pokładu Widok z góry Szczegóły Edytowane 9 Marca 2021 przez lkemot 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Czas zwodować Akagi, będzie mu towarzyszył Yukikaze. Przykleiłem szablon do podstawy patexem Na to pognieciona folia aluminiowa klejona patexem Teraz na całość folia na patexie i całość ugniatamy palcami Teraz podkład na całość: Surfacer 1500 I malowanie morza, Niebieski X-14 Zielony XF-5 Na koniec Sea Blue XF-17 Teraz lakiery i żele, na początek X-22 Clear Na to X-23 Clear Blue Na koniec wstawiamy Akagi I tak to morze wygląda, jeszcze trzeba "uszczelnić okręt w wodzie" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 No w życiu bym się nie domyślił jak to jest zrobione. Ładnie to wszystko wygląda, kiedyś miałem książkę o mikro flocie 1/700 i z drewna strugałem okręty. Tak patrzę i chyba się skuszę za jakiś czas na coś w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 Oglądałem tem warsztat z zapartym tchem, ale mam uwagi krytyczne. 1. Samolociki wyglądają paskudnie. I niszczą efekt 2. Pokład startowy powinien być czarny tam gdzie samoloty lądują, a Twój jest plamiasty, i nie ma w tych plamach logiki, w takich sprawach najlepiej przerysowac to co na zdjęciach A teraz pochwały. Zbudowany jest znakomicie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi