Grzegorz Grabowski Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 (edytowane) Takie tam, sobotnie zabawy z odbojnikami klap od włazów . Niestety nie posiadam mikroskopu, więc proszę wybaczyć mi ten brak precyzji Edytowane 13 Marca 2021 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Polecam lupę nagłowną. Taką lupę można używać nawet wtedy kiedy używasz okularów. Ja mam taką która ma podwójne zestaw szkieł powiększających. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Podstawa czujnika meteo wyszła zawodowo, ale nie usunąłeś szwu z samego czujnika (przy nim też można się jeszcze pobawić, żeby go bardziej upodobnić do oryginału). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 16 godzin temu, kubisz napisał: Podstawa czujnika meteo wyszła zawodowo, ale nie usunąłeś szwu z samego czujnika (przy nim też można się jeszcze pobawić, żeby go bardziej upodobnić do oryginału). Cholercia, myślałem, że nikt nie zauważy, braku czterech nacięć i opaski na mocowaniu czujnika . No nic, skoro jednak, to zrobiłem co się dało. Kilka zdjęć z ogólnego planu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Przykręcamy śrubki . Pewnie i tak znikną pod farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 Kontynuując monolog. Złota folia po cukierku, kawałek polistyrenu i mam szkiełko celownika. Chyba dobrze wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Na pewno lepiej, niż Twoja mata Nie znam się na Rosomakach, ale chyba jest ok. Zaglądam sobie zawsze, jak coś wrzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Ja tu nawet celownika nie widzę :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 17 Marca 2021 Autor Share Napisano 17 Marca 2021 Wielkie dzięki za odwiedziny Koledzy. Cieszę się, że zaglądacie mimo, że to nie Wasza"branża". Liczę,że czujne oczy Was obu, wyłapią błędy, które mnie umkną. 6 godzin temu, makinen napisał: Ja tu nawet celownika nie widzę :-))) To ta kosteczka ze złotą plamką . Jak założę"daszek", to zniknie zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 Były odbojniki na klapach włazów, były śrubki wielkości ziarenka piasku,teraz zachciało mi się rolek prowadzących . Moje będą w mocno uproszczonej wersji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 I tak sobie dłubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Zaczął się mój ulubiony etap. Kabelki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Dłubać dłubać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 To jak tak nieśmiało zasugeruję próbę osiągnięcia większej zgodności ze zdjęciem oryginału. Kabelki ok, ale tym kształtownikom ze śrubami też warto poświęcić kilka chwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Ech... Kuba! Wiesz jak działają na mnie takie " nieśmiałe sugestie". Chodzę teraz wokół modelu i zastanawiam się czy to ciąć, odrywać, czy nie? No chyba " będziem" ciąć i odrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Wiem, dlatego napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Godzinę temu, kubisz napisał: Wiem, dlatego napisałem Kuba! Do dziś pamiętam, jak napisałeś mi, przy okazji M1043A2, że jeśli jeszcze raz napisze, że czegoś nie potrafię lub mi nie wychodzi, to przyjedziesz i skopiesz mi... wiadomo co . Po kilku godzinach prób, napisaniu nowego słownika wulgaryzmów i wypaleniu kartona fajek, jedyne co mi pozostaje, to podać Tobie mój adres, byś mógł spełnić swoją obietnicę. Nie twierdzę, że zrobienie tych kształtek jest niemożliwe, ale wykonanie 16-stu, takich samych elementów z zachowaniem odpowiedniego kształtu, nastręcza mi pewne trudności. Rozwiązaniem mogły by być blaszki Parta, ale wydatek 80 PLN, dla kilku elementów ,nie bardzo mi się kalkuluje. Mam jeszcze pewien plan, ale bardzo czasochłonny i nie wiem, czy wart zachodu. Spróbuję to zrobić, ale jak nie wyjdzie, zostawię wszystko tak, jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Efektowny model na pewno wynagrodzi Ci ten dodatkowy nakład pracy. Nie chciałbym, żebyś mnie znienawidził, zatem nie będę już nic nieśmiało proponował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 1 minutę temu, kubisz napisał: Nie chciałbym, żebyś mnie znienawidził No na to nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Czasami trzeba pójść na kompromis. Kształtowniki zostają. Przykro mi Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Grzegorz- profil "U" Plastructa. nazywa się "U", ale nie jest tak wygięty. Nie wiem, jaki tam masz wymiar, ale docięty pod kątem powinien załatwić sprawę, Pewnie 1mm. 1,2 mm https://www.modelnet.pl/materialy-modelarskie/profile-plastruct/?start=0 PS. Ceownik. Rozmiar musisz sobie dobrać. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 Do tego pręcik, gwintownik i nakrętki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam! Poszukuję autora tego blogu i tejże wyciągarki... http://bigmodel120.blogspot.com/2017/12/kto-rosomak-ibg-models-wyciagarka.html?m=1 Edit: Zagadka rozwiązana. Pytania nie było. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi