JFM Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Tym razem 3. pojazd 1. plutonu 29. baterii przeciwlotniczej 7. Łużyckiej Dywizji Desantowej. Edytowane 28 Października 2020 przez JFM Doprecyzowanie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 Sprzęt jak zawsze (jak to się kiedyś mówiło) fajowski Kiedy fotka zbiorcza całego parku? Mała uwaga do zapisu numeracji. Prawidło powinieneś zapisać ją tak: 1. plutonu 29. baterii przeciwlotniczej 7.Łużyckiej Dywizji Desantowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 Mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 19 minut temu, Grzes napisał: Mała uwaga do zapisu numeracji. Prawidło powinieneś zapisać ją tak: 1. plutonu 29. baterii przeciwlotniczej 7.Łużyckiej Dywizji Desantowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 2 godziny temu, Grzes napisał: Kiedy fotka zbiorcza całego parku? i to jest bardzo słuszna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Maszyna pierwsza klasa!!! Dodałeś klapy do brodzenia na wlotach powietrza oraz dodatkowy zasobnik na boku wieży. Tych części nie ma w zestawie TAKOMA. Ja nabyłem reedycję modelu firmy HOBBY 2000 nr katalogowy 35001. Czy masz jakieś fotki ZSU 57-2 z 7ŁDD. Ja oprócz egzemplarzy muzealnych i z defilady, znalazłem tylko jedną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Maszyna pierwsza klasa!!! Dodałeś klapy do brodzenia na wlotach powietrza oraz dodatkowy zasobnik na boku wieży. Tych części nie ma w zestawie TAKOMA. Ja nabyłem reedycję modelu firmy HOBBY 2000 nr katalogowy 35001. Czy masz jakieś fotki ZSU 57-2 z 7ŁDD. Ja oprócz egzemplarzy muzealnych i z defilady, znalazłem tylko jedną. Dziękuję. Dodatki, które wymieniłeś to konieczne minimum dla tej wersji. Jak widać ja nie porwałem się na fartuch... Muszę jeszcze tylko dodać takie coś jak na zdjęciu. Jakieś zdjęcia mam jednakże nie mogę ich publikować/rozpowszechniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 (edytowane) Fajna fotka ZSU-57-2. Klapy robi tylko Eduard TP043 T-55A grill and armoured plates do modelu TAMIYA 35257 (oczywiście jako zamknięte - ponieważ nasze nie miały przekątnych przetłoczeń) . Zasobnik wieżowy skopiuję z modelu T-55 AMB2 Takom. Czy masz zbliżenie jak ten zasobnik był mocowany do poręczy? Edytowane 29 Października 2020 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Nie zapomnij przeszczepić też wlotów. Takom proponuje chyba ze dwa rodzaje płyt silnikowych, przynajmniej tak było w modelu T-55A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 5 minut temu, JFM napisał: Nie zapomnij przeszczepić też wlotów. Takom proponuje chyba ze dwa rodzaje płyt silnikowych, przynajmniej tak było w modelu T-55A. Super dokładna fota. Dzięki bardzo !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 17 godzin temu, M.A.V. napisał: i to jest bardzo słuszna koncepcja Nie spotkałem jeszcze aparatu z tak szerokim obiektywem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 1 godzinę temu, JFM napisał: Nie spotkałem jeszcze aparatu z tak szerokim obiektywem... Zawsze możesz wykorzystać funkcję "panoramy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 2 zdjęcia ZSU-57-2 z 7 ŁDD są w "Pojazdach LWP" Tomasza Szczerbickiego na str. 567 (wóz numer 8950 ale inna fotka niż pokazywana w tym wątku) i 568 (numer taktyczny niewidoczny). Model super! Ech żeby ktoś wydał ten pojazd w 1:72... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Michal_G napisał: Ech żeby ktoś wydał ten pojazd w 1:72... Nie wiem czy u nas w Polsce jest dostępny, ale jest. Edytowane 30 Października 2020 przez JFM Doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Model można zamówić w MARTOLI Nie wiem jak jest z jakością w tym konkretnym przypadku, ale mam ich inny pojazd i jest to wielkie wyzwanie, nawet dla zaawansowanych modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, bulik58 napisał: Ladny bo polski , obraz calosci psuja jednak takie rzeczy : czy napewno bylo to malowane na bialo? Patrzac na ta fotke trudno rozroznic co jest czym , gdzie zaczyna i gdzie konczy , zastanawia mnie rownierz kolor celownikow Dziękuję za konstruktywną krytykę. Edytowane 3 Listopada 2020 przez JFM Doprecyzowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi