Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sory ze linki ale jakos nie umiem tych miniaturek robic

W ImageShacku jak jesteś w swoich obrazkach to masz kilka opcji. Między innymi Thumbnail Code. Wybierasz środkową tę gdzie są z dużych liter url=...

kabina12be.th.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Prubowalem tej waszej metody w moim przypadku była to szpachla Humbrola i zwykły zmywacz do paznokci bez acetonu.Efek jak wycierałem nasączonym wacikiem szpachle to tak jak by ja rozpuściło i zmywacz wchodzi chyba w reakcje z plastikiem.Po całym tym szpachlowaniu bez szlifowania musze się niemile naprodukować żeby uzyskać w miarę gładką i równa powierzchnie 

Może macie jakieś pomysły jak to poprawić?

P.S postroszke dziwnie napisany bo umiescilem go ruwniez na PWN

Pozdro

Napisano

imt

Dzięki za info

mam Aero i PKL – i mam tez wrażenie – ze gdy rysowano/drukowano te plany sam producent F-16 miał mgliste pojecie jak będzie wyglądał Block 50/52. Musze sprawdzić, ale na 99,9% (w Aero na 100%) tam był rozrysowany któryś starszy Block.

Mi chodzi o "polski" F-16

Pozdr.

Pawel

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanko:)

Czy rozcieńczalnik do emalii np. takie białej do drzwi ruzni się czymś od np. wamodu?

Napisano

W "Minireplice" sa tylko dwie strony o naszym F-16, przy czym jedna to plany. Jedyna dobra rzecz, to wyszczegolnione i pokazane na planach roznice w wersjach typowego Block 52 i naszego Block 52M+. Natomiast szerszy artykul o F-16 Block 52+ jest w "Lotnictwie" 06/2006.

Napisano

Czyli w MiniReplice znajdę raczej jakiś rysunek poglądowy - nie plany ? No, bo ile się zmieści na jednaj stronie A4 – chyba że jakaś mała skala 1:100/144 ?

Pozdr.

Pawel

Napisano
Czyli w MiniReplice znajdę raczej jakiś rysunek poglądowy - nie plany ? No, bo ile się zmieści na jednaj stronie A4 – chyba że jakaś mała skala 1:100/144 ?

Pozdr.

Pawel

Nie plany są w 1/72 wersji C , a w następnej MR(48) będą plany pierwszego polskiego D.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Prace nad F-16 trwają.Brak aparatu spowodował ze niema fotek, ale nadrobię to 

Mam tylko miale pytanko jak obrabiacie takie malutkie detale jak np. golenie?

Ja mam z tym problem, ponieważ nie umie ze tak powiem wyczyścić detalu z nadlewu po wyprasce:/

Pozdro

Napisano

Hmm z ta wykalaczka dobre ale ze skalpelem juz prubowalem i zostaja takie jak by "fale"

Pozdro

• 2 weeks later...
Napisano

Witam właśnie wrucilem do domu po delegacji i wziąlem się za F-16 (ke).

Oto fotki z prac

Jedna z częsci uzbrojenia gotowa do montażu :

http://img213.imageshack.us/img213/2594/obrazsc0.jpg

Prawie dokonica wyszpachlowany model :

http://img74.imageshack.us/img74/2259/obraz002qj3.jpg

http://img77.imageshack.us/img77/3751/obraz003wg3.jpg

A tak skończyła się moja próba szpachlowania bez szlifowania „TRAGIZM”:

http://img76.imageshack.us/img76/1720/obraz004ns5.jpg

Wszelkie sugestie mile widziane

Pozdro

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Mam prośbę do was mianowicie potrzebuje jakiś fotek podwozia F-16, bo za cholerę nie mogę sklejic tego do kupy.Instrukcja nie wiele mi mówi najlepiej jak ktoś ma zdjęcia z budowy.

Z góry dziękuję.

Pozdro

Napisano

Dzieki panowie i panie :]

Jutro zrobie foty jak wkleilem to na sucho :P

Pozdro

Napisano

I jak Ci idzie z tym podwoziem? Kiedyś kleiłem F-16 w 1/72 i nie było specjalnych kłopotów.