Karol J. Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Witam wszystkich serdecznie! Dawno mnie tu u Was nie było. Nie znaczy to, że o Was zapomniałem. Chciałbym przedstawić model, który wprawdzie skończyłem już we wrześniu tego roku, ale jakoś wczesniej nie było czasu, żeby tutaj go pokazać. Piekny zestaw, co tu dużo mówić. Wreszcie doczekaliśmy się "samolotu-pomnika" i to w super skali! Wielkie gratulacje dla chłopaków z IBG! Myślę, że zbędny będzie mój komentarz dotyczący perfekcji wykonania, bo kto z Was kupił ten model i go zbudował, sam wie, że jest super. Tak nawiasem mówiąc kupiłem jeszcze kolejne trzy, ale już będą budowane prosto z pudełka, przynajmniej na razie takie są plany. Budując model w tej postaci, którą Wam przedstawiam, postanowiłem posiłkować się materiałami źródłowymi dostępnymi w necie. Chodziło mi zwłaszcza o detale silnika, etc. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę zdrowia! 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Piękny model, tylko tak jak Ci mówiłem zrób lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Piękna "jedenastka", chciałbym żeby moja chociaż w 1/100 tak wyglądała jak Twoja, gdy w końcu się za nią wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Fajniutka 11 podoba się Mam pytanko czy pokrywy od srodka nie powinny byc w kolorze srebrnym? Edytowane 11 Listopada 2020 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli chodzi Ci o pokrywy w kadłubie, to według źródeł, które czytałem bywało różnie, podobno stalowy, jak również jakiś tam jasnoniebieski. Piszę "jakiś tam", bo nie ma konkretnie określonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Tak nawiasem mówiąc, więcej zdjęć jest na fejsie pod Świętokrzyskie Stowarzyszenie Modelarzy Redukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 Widze ze kolega jest ortodoxem, zero pre,post black basingu.marmurkow,kafelek,mappingu i innych duperszmittow, oj to nie mainstream jest.Mig Jimenez przy tym modelu nie zarobil. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Hej, nie zarobił, ale i samolot w rzeczywistości się nie nalatał, bo to egzemplarz jeden z pierwszych z 1936, tuż przed wizytą w Sztokholmie, w maju tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 W ubiegłym roku na jednej z imprez modelarskich usłyszałem takie zdanie: "Tu jest więcej "jedenastek" niż mieliśmy we Wrześniu". Ale TAKICH nigdy za dużo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Bardzo ładna jedenastka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Super wykonanie, mam ten model na półce wstydu i patrząc na Twój, aż chce się robić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki, fajnie, że Wam się podoba. Edytowane 13 Listopada 2020 przez Karol J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) 3 minuty temu, Karol J. napisał: Edytowane 13 Listopada 2020 przez Karol J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 Piękna robota ! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi