cayman Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 Druga przymiarka, wszystko w podkładzie i rura ze spawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Trzecia przymiarka, tłumik z opaską w carbonie . Muszę się zastanowić nad malunkami całego układu wydechowego tak, żeby wszystko trzymało się kupy. Teraz zostaje dorobienie sondy przed katalizatorem i może dojdzie logo na tłumik. Edytowane 28 Stycznia 2021 przez cayman 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Kosmos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Ewidentnie jakieś logo trzeba dać najlepiej w kolorystyce biel i czerwień;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Ja jakoś nie lubię kalek. Nie dawał bym loga na tłumik. Wolę jak moto jest taki dziewiczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Spawy jak powstały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 2 godziny temu, GTiStyle napisał: Spawy jak powstały? Jest parę sposobów np. Z dwuskładnikowej masy plastycznej typu Muliput , Magic sculp ,paluchem rolkujemy bardzo cienkie wałeczki ,nakładamy na powierzchnię gdzie ma powstać spaw , z pomocą wody usuwamy delikatnie naddatki i na koniec okrągłą rurką ( igła lekarska ucięta pod kątem ) imitujemy spaw Następny sposób , z dwóch stron oklejamy taśmą maskującą miejsce gdzie ma powstać spaw i klejem CA w żelu ( Kropelka żel ) na wykałaczce bądź szpilce zapuszczamy w szczelinę ,która powstała między taśmami maskującymi i od razu ściągamy taśmy.Jak wszystko wyschnie skalpelem likwidujemy naddatki, wszystko wyrównujemy papierem ściernym i następnie kładziemy podkład i patrzymy co urzeźbiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Super wielkie dzięki za podpowiedź ze spawami. Z Ca bym się jeszcze bał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 32 minuty temu, GTiStyle napisał: Super wielkie dzięki za podpowiedź ze spawami. Z Ca bym się jeszcze bał. Zawsze możesz kupić spawy ze Studio27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Poczekam aż ktoś ogarnięty zaprezentuje je tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 Godzinę temu, GTiStyle napisał: Z Ca bym się jeszcze bał. Strach ma wielkie oczy.... i nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Oczywiście, Z drugiej strony nie popełnia błędów ten, który nic nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Rozwiązanie dla bojaźliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 1 minutę temu, GTiStyle napisał: Oczywiście, Z drugiej strony nie popełnia błędów ten, który nic nie robi Dokładnie , a do odważnych świat należy.Ile błędów popełniłem przy modelowaniu i nie tylko ,a potem poprawki aż do skutku. Przypomniało mi się motto mojego Kolegi z innego forum: Człowiek bez pasji to producent gówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Też znam to motto. W takim razie modelujemy sobie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 3 minuty temu, Dorotka napisał: Rozwiązanie dla bojaźliwych Chyba dla bardziej doświadczonych . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Kompromis, dla doświadczonych i bojaźliwych zarazem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 Pierwsze próby na króliku doświadczalnym z chromem Spaz Stix. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 A jak z dotykaniem tego czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Poczekam do jutra ,żeby sobie dobrze wysechł i sprawdzę . Pierwsze co to delikatnie potraktuję szmatką celem usunięcia tzw.odkurzu a potem zobaczę jak się zachowuje w paluchach. Kolega z PWM-u go używał i twierdzi ,że jest trwalszy niż Alclad. Edytowane 1 Lutego 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Lutego 2021 Autor Share Napisano 3 Lutego 2021 Na początek powracając do poprzedniego postu , mogę powiedzieć ,że chrom Spaz Stixa jest trwalszy niż chrom ALC. Trochę się pobawiłem z malunkami rury wydechowej , na koniec trochę się popudruje i powinno być Ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 10 godzin temu, cayman napisał: chrom Spaz Stixa jest trwalszy niż chrom ALC Jeżeli tak, to ja zostaje przy tym co mam... Tu na złomie, bez podkładu nawet i zbytniej staranności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 Ja na tym odcinku wydechu nie zastosowałem chromu. Tu poszedł Super Iron SM203 , Silver na spawy, hot metal fiolet ALC i exhaust manifold ALC. Przednia część wydechu będzie w Chromie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 5 minut temu, cayman napisał: Ja na tym odcinku wydechu nie zastosowałem chromu. Tu poszedł Super Iron SM203 , Silver na spawy, hot metal fiolet ALC i exhaust manifold ALC. Przednia część wydechu będzie w Chromie. Ja się odniosłem jedynie do trwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi