Bartas89 Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 4 godziny temu, Dorotka napisał: Jeżeli tak, to ja zostaje przy tym co mam... Tu na złomie, bez podkładu nawet i zbytniej staranności Na jakim ciśnieniu malowane i jaką dyszą? Na mokro czy kilka warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 2 minuty temu, Bartas89 napisał: Na jakim ciśnieniu malowane i jaką dyszą? Na mokro czy kilka warstw? Ja wszystko maluję dyszą 0,4. Ciśnienie małe, nie patrzyłem jakie. Jedna warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 9 minut temu, Dorotka napisał: Ja wszystko maluję dyszą 0,4. Ciśnienie małe, nie patrzyłem jakie. Jedna warstwa. Chrom ALC kładzie się na ciśnieniu 12 PSI , warstwa jednorazowa z tzw. podmuchami samego powietrza dotąd ,aż osiągniemy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 1 minutę temu, cayman napisał: Chrom ALC kładzie się na ciśnieniu 12 PSI , warstwa jednorazowa z tzw. podmuchami samego powietrza dotąd ,aż osiągniemy efekt. Ale ja nie malowałem ALC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 1 minutę temu, Dorotka napisał: Ale ja nie malowałem ALC AK Interactive czy coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 1 minutę temu, cayman napisał: AK Interactive czy coś innego ? Molotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 6 minut temu, Dorotka napisał: Molotow Potem można to w ogóle dotknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 Też leży u mnie w półce ,a generalnie wszystkie chromy kładzie się na niskim ciśnieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Teraz, Bartas89 napisał: Potem można to w ogóle dotknąć? Oczywiście, że można... Chyba, że wcześniej żarło się boczek ze smalcem i nie umyło rąk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Ej, ale serio Mołotowa można potem dotykać, wszelakie moje spotkania z tym produktem i palcowania kończą się popsuciem i zmatowieniem efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 1 minutę temu, toled napisał: Ej, ale serio Mołotowa można potem dotykać, wszelakie moje spotkania z tym produktem i palcowania kończą się popsuciem i zmatowieniem efektu Nie wiem co mam napisać... Jestem bezradny, kiedy ktoś napisze, że modele trzeba myć przed malowaniem, używać wody, albo czegoś nie dotykać... To na Forum pojawia się wielokrotnie... Chyba zacznę pisać "ja mogę dotykać"... Co do Molotowa, jak w przypadku każdego innego chromu (lub lustra w domu) nie należy go dotykać zbyt często, a jeszcze lepiej robić to w takich rękawiczkach: https://nowa.e-pat.pl/pl/p/a/18206. Musi też całkowicie odparować, nie wyschnąć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Ja niczego nie mogę dotykać, ja mam takie palce, że nawet jak są po myciu, to zostawiam ślady na lodówkach z warstwą antypalcową 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Wydech pochromowany. Teraz trzeba będzie go trochę po przepalać. Edytowane 9 Lutego 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 2 minuty temu, cayman napisał: Wydech pochromowany. Teraz trzeba będzie go trochę po przepalać. That is hot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Lutego 2021 Autor Share Napisano 11 Lutego 2021 Od cieniowania-przepalania wydechu chyba dostałem oczopląsu i aparat też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Lutego 2021 Autor Share Napisano 11 Lutego 2021 Kolejna przymiarka,żeby zobaczyć jak się prezentuje z resztą i czy nie trzeba będzie porobić delikatnych korekt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Lutego 2021 Autor Share Napisano 11 Lutego 2021 Jak się Kolegom podoba to tak zostawiam ,bo w realu wygląda jeszcze lepiej a fotki tego nie oddają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 32 minuty temu, cayman napisał: Jak się Kolegom podoba to tak zostawiam ,bo w realu wygląda jeszcze lepiej a fotki tego nie oddają . Mi się podoba bardzo i wierze ci na słowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 Ja bym to wszystko zmył i zaczął jeszcze raz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Ujdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 11 godzin temu, Bartas89 napisał: Ja bym to wszystko zmył i zaczął jeszcze raz Z tym zmywaniem to już u Bartasa uzależnienie jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 12 Lutego 2021 Autor Share Napisano 12 Lutego 2021 Dobra ,żeby by nie było że zawsze jest z górki. Między chłodnicą a przewodem wodnym powstała szpara i tu nie ma co panikować ani też na siłę dociskać bo może być gorzej, coś się ułamie,złamie....tu do akcji w chodzi klej CA ( ja używam Kropelki i nigdy mnie nie zawiodła jak i również służy za szpachlę) . Robimy tzw. spaw i ojojoj ale się porobiło ( bez paniki) delikatnie szlifujemy a potem osłaniamy miejsce,, operacji na otwartym sercu'' robimy zaprawki aż do skutku i spaw zrobiony bez uszkodzeń jak trzeba robimy korekty. I teraz już z górki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 13 Lutego 2021 Autor Share Napisano 13 Lutego 2021 Układ wydechowy pospawany , wyłoszowany , wypudrowany i na tym etapie koniec pieszczot z wydechem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Mały Update. Powoli ku końcowi , bo pozostało ubrać motorek w resztę kapoty i Finito. Dodatkowo dorobiłem rurkę-przewód ,który idzie wzdłuż ramy skąd -dokąd nie udało mi się ustalić mimo,że posiłkowałem się Owner manual Kawasaki. Doszła też sonda w układzie wydechowym przed katalizatorem. Z blaszki aluminiowej dorobiłem mocowania-klamry przewodu hamulcowego przy przednim błotniku. Górna półka z manetkami i steering damperem. Dolot powietrza do turbo sprężarki z carbonizowany. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 22 Lutego 2021 Autor Share Napisano 22 Lutego 2021 Pułkownik gotowy. Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi