Szef Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2020 1 minutę temu, Marcin M. napisał: Jesteśmy mili, ale czasem bywamy upierdliwi. Aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 57 minut temu, Szef napisał: Jakie śmieszne Głupi autokorekta Masz rację-to nie jest śmieszne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2020 2 godziny temu, piotrkur napisał: Masz rację-to nie jest śmieszne.. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Dzień dobry modelarze Szlifuje sobie wierze Walker buldoga. I się zastanawiam się nad dwoma rzeczami . 1.Czy szlifujecie zaszpachlowaną cześć aż szpachla będzie tylko w szczelinie czy aż będzie równo? 2.Czy szpachlujecie miejsca niewidoczne ale na zewnątrz pojazdu ? P. S bym dał zdjęcia ale na razie nie mogę (ad.2 chodzi mi) Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Szef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Ja szpachluję aż będzie równo. Wieża pisze się przez z z kropką (ż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 A ja WIERZE ze wyszpachlujesz i wyszlifujesz WIEŻE czolgu rufno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 9 godzin temu, Martinezol napisał: A ja WIERZE ze wyszpachlujesz i wyszlifujesz WIEŻE czolgu rufno Jakie śmieszne Tak dla przypomnienia nie pisze się rufno tylko równo Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Szef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Taaaaa czytamy ze zrozumieniem... dobra wychodze stad powodzenia w budowie nie moj poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Gimnazja zlikwidowali - GIMBAZA pozostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 A ja nie wierzę (rz bo wiara), że to się dzieje naprawdę. Nie wiem jak koledzy, ale ja w większości tego warsztatu, nie tylko w pisowni wyczuwam lekki surrealizm* *Surrealizm - kierunek w literaturze, sztuce i filmie XX w. dążący do uniezależnienia wyobraźni artysty od reguł logicznego myślenia i wszelkich norm estetycznych i moralnych. Słownik języka polskiego PWN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Martinezol napisał: Taaaaa czytamy ze zrozumieniem... dobra wychodze stad powodzenia w budowie nie moj poziom 15 minut temu, _OldMan_ napisał: Gimnazja zlikwidowali - GIMBAZA pozostała. Chciałem tylko pomóc żebyście nie popełniali błędów ortograficznych To jest ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 2 minuty temu, TAW napisał: A ja nie wierzę (rz bo wiara), że to się dzieje naprawdę. Nie wiem jak koledzy, ale ja w większości tego warsztatu, nie tylko w pisowni wyczuwam lekki surrealizm* *Surrealizm - kierunek w literaturze, sztuce i filmie XX w. dążący do uniezależnienia wyobraźni artysty od reguł logicznego myślenia i wszelkich norm estetycznych i moralnych. Słownik języka polskiego PWN Mógłbyś te myśl rozwinąć Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Szef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Do autora, odnośnie kół. Wiesz dlaczego tak wisiały? Prawdopodobnie kolego, nie włożyłeś w środki kółek, gumowych tulejek. Gdybyś to zrobił, nawet nie musiałbyś kół przyklejać do wahaczy Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Dziękuję. Resztki moich wątpliwości zostały właśnie rozwiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 12 minut temu, Szef napisał: Mógłbyś te myśl rozwinąć Ten warsztat jest bardzo ciekawy dlatego, że jest taki... inny Edytowane 20 Grudnia 2020 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 10 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Do autora, odnośnie kół. Wiesz dlaczego tak wisiały? Prawdopodobnie kolego, nie włożyłeś w środki kółek, gumowych tulejek. Gdybyś to zrobił, nawet nie musiałbyś kół przyklejać do wahaczy Powiem ci jedną rozwiązanie zagadki był ciekawsze o wiele niż myślisz. Tulejki do kół napędowych wkleiłem do koła żwykłego (niewiem jak się nazywa) Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Szef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 Teraz, TAW napisał: Ten warsztat jest bardzo ciekawy, dla tego że jest taki... inny W dobrym sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 W czołgach mamy 3 rodzaje kół, zębate-napędowe, zwykłe, w większości wypadków z gumowymi bandażami-jezdne, oraz mniejsze, w znakomitej większości czołgów, umiejscowione są z przodu czołgu - napinające. Jednym z wyjątków, w którym koło napędowe umiejscowiono z przodu, a napinające z tyłu, jest czołg Merkava, a to z tego względu, że silnik w Merkavie, jest właśnie z przodu. Kilka rad na przyszłość, żeby uniknąć tych wszystkich przytyków na forum, i błędów w modelu. Po pierwsze, sprawdzaj pisownie 3 razy, zanim wyślesz post. Po drugie czytaj dokładnie instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 4 minuty temu, Grzegorz Grabowski napisał: W czołgach mamy 3 rodzaje kół, zębate-napędowe, zwykłe, w większości wypadków z gumowymi bandażami-jezdne, oraz mniejsze, w znakomitej większości czołgów, umiejscowione są z przodu czołgu - napinające. Jednym z wyjątków, w którym koło napędowe umiejscowiono z przodu, a napinające z tyłu, jest czołg Merkava, a to z tego względu, że silnik w Merkavie, jest właśnie z przodu. Kilka rad na przyszłość, żeby uniknąć tych wszystkich przytyków na forum, i błędów w modelu. Po pierwsze, sprawdzaj pisownie 3 razy, zanim wyślesz post. Po drugie czytaj dokładnie instrukcje. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 29 minut temu, Szef napisał: W dobrym sensie? Jak najbardziej. Czuje się jakbym miał w domu drzwi do Narnii i przenosił moją duszę utęsknioną do tych baśniowych czasów gdy zmagałem się z pierwszym modelem i na młodość mą górną i durną polały się łzy Ale żeby nie za dużo offtopu to odpowiem na dwa pytania wcześniej zadane. 19 godzin temu, Szef napisał: 1.Czy szlifujecie zaszpachlowaną cześć aż szpachla będzie tylko w szczelinie czy aż będzie równo? Zazwyczaj przy łączeniu dwóch elementów jest równo kiedy szpachla jest tylko w szczelinie. 19 godzin temu, Szef napisał: Czy szpachlujecie miejsca niewidoczne ale na zewnątrz pojazdu ? Lepiej zaszpachlować wszystko bo potem może się to okazać jednak widoczne, np odwrócisz wieżę czy coś w tym stylu. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 15 minut temu, TAW napisał: Jak najbardziej. Czuje się jakbym miał w domu drzwi do Narnii i przenosił moją duszę utęsknioną do tych baśniowych czasów gdy zmagałem się z pierwszym modelem i na młodość mą górną i durną polały się łzy Ale żeby nie za dużo offtopu to odpowiem na dwa pytania wcześniej zadane. Zazwyczaj przy łączeniu dwóch elementów jest równo kiedy szpachla jest tylko w szczelinie. Lepiej zaszpachlować wszystko bo potem może się to okazać jednak widoczne, np odwrócisz wieżę czy coś w tym stylu. Naprawdę dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2020 Dzień dobry Kolejny dzień składania kolejne problemy. 1.Zgubiłem z wieży taką część (wydaje mi się że ta cześć jest do podnoszenia wieży w naprawie) nie mogę jej znależć. Mam dwa pomysły jak ten problem naprawić. A) dorobić z drucika B) zrobić efekt zrykoszytowanego pocisku (to był by pierwszy raz gdybym takie coś zrobił) Macie jakieś inne pomysły? Tak do od odnośnika B bym zrobił z przodu ten efekt rykoszetowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2020 Druga rzecz Z nudów zrobiłem brezent (nie był w planach) Jest sens go próbować użyć? P. S uprzedzam odpowiedzi : -zrób dobrze jeden model a póżniej dodatki. to nie było w planach zrobiłem to z ciekawości i tego że mnie ciągle byłem potrzebny i nie mogłem siąść w spokoju więc zrobiłem takie coś by nie niszczyć modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Szef napisał: Druga rzecz Z nudów zrobiłem brezent (nie był w planach) Jest sens go próbować użyć? P. S uprzedzam odpowiedzi : -zrób dobrze jeden model a póżniej dodatki. to nie było w planach zrobiłem to z ciekawości i tego że mnie ciągle byłem potrzebny i nie mogłem siąść w spokoju więc zrobiłem takie coś by nie niszczyć modelu. Moim zdaniem to ten brezent nawet dobrze ci wyszedł . Ale nie doszlifowałeś tego miejsca z tyłu wieży obok kanistra i go ubrudziłeś szpachlówką. Poza tym jednym błędem to w miarę okej. W tamtym co zacytowałeś to chodziło mi tylko o blaszki No i żywicę . Edytowane 21 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 Jeszcze o adnotacji B ja bym dorobił tą część z drucika, będzie ci prościej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi