Skocz do zawartości

Revell 03262 PzKpfw VI Ausf. H TIGER

DamianosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po 7 miesiacach przerwy. Tym razem na warsztat wlatuje Tiger w malowaniu Afrikakorps, PzAbt. 501 , Tunisia , March 1943.

PW7dws6.jpg

D3hZV9j.jpg

D1kPDXF.jpg

Edytowane przez DamianosPL
  • Like 1

Dzisiejsza praca. Jakas podpowiedz z gasienicami platikowymi, pierwszy raz mam z nimi do czynienia i jakis klej który szybko schnie a nie sie rozłazi?

f8K1wKo.jpg

L4K1l0o.jpg

Edytowane przez DamianosPL

W dniu 13.12.2020 o 23:20, enten napisał:

Jeśli ta gąsienica jest pomalowana to może lepiej ją cyjanoakrylem?

Pomalowana jest z jednej strony tylko od wewnątrz a na zewnątrz nie malowalem bo łatwiej się dostać gorzej od wewnątrz. 

Wyluzujcie. Kolega się ciągle uczy. Wolno, ale robi postępy, Nie zraża się, choć nie ma lekko na tym forum. Modelarstwo to jego pasja, podobnie jak nasza.

Rozumiem że niektórzy mogli stracić cierpliwość, ale żeby denuncjować...

Przykre.

W dniu 15.12.2020 o 22:40, patrykd napisał:

Dla tych wszystkich z..h modelarzy co tak obrażają tu kolegę proste zdanie: zapomniał woł jak cielenciem boł

Nikt tutaj nie obraża. To są tylko fakty. Chcesz potwierdzenia? Przejrzyj sobie całą działalność kolegi DamianosPL, na samym początku każdy mu doradzał jak robić poprawnie modele. Założył masę warsztatów, ludzie podpowiadali jak malować, jak sklejać a on dalej robił po swojemu. Dlatego nie dziw się takiemu podejściu. 

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ślady były już widoczne 27 grudnia, szkoda, że wtedy nie zwróciliście Koledze uwagi... Najlepiej kopnąć leżącego... osobiście brakuje mi słów, jak w taki beznadziejny sposób szyderstwem można psuć zabawę i fan z modelarstwa. Nie każdy musi być miszczem...

Marek

• Like 2

Godzinę temu, Pan_na_Zulawach napisał:

Ślady były już widoczne 27 grudnia, szkoda, że wtedy nie zwróciliście Koledze uwagi... Najlepiej kopnąć leżącego... osobiście brakuje mi słów, jak w taki beznadziejny sposób szyderstwem można psuć zabawę i fan z modelarstwa. Nie każdy musi być miszczem...

Marek

Kolejny obrońca uciskanych. Czytałeś w ogóle poprzednie wpisy o Damianosie czy tak po prostu nabijasz sobie odpowiedzi? 

• Like 1
  • Confused 1

Jeśli  były widoczne 27.12 to czemu kolego Pan na Zulawach nie zwróciłeś mu uwagi na to??Poza tym-czy kolega  Damianos PL ma kłopoty ze wzrokiem i sam tego nie zauważył??nie jest to jego pierwszy model,więc chyba powinien wiedzieć "co i jak"??

Myślę, że jeśli kolega na_zulawach widział te ślady i nic nie napisał to wyszło nieelegancko jak teraz tak pisze. Poza tym, stary temat i kolega nie w temacie. Może zasugeruj koledze Damianos żeby to wyszlifowal, może Ciebie doceni jako mentora.

• Haha 2

Proponuję dwóm Panom z góry, aby czytali tekst ze zrozumieniem, a nie dorabiali sobie historię do tego, co napisałem. Gwoli wyjaśnienia tym, co nadal nie kumają- napisałem "ślady były widoczne 27 grudnia", bo wtedy napisany został post. Uwagę koledze zwrócono później, po pomalowaniu. Proponuję, że jak nie chcecie pomagać, to przynajmniej nie przeszkadzajcie.

Jednocześnie przepraszam za zaśmiecanie wątku.

• Like 1

9 godzin temu, Pan_na_Zulawach napisał:

Proponuję dwóm Panom z góry, aby czytali tekst ze zrozumieniem, a nie dorabiali sobie historię do tego, co napisałem. Gwoli wyjaśnienia tym, co nadal nie kumają- napisałem "ślady były widoczne 27 grudnia", bo wtedy napisany został post. Uwagę koledze zwrócono później, po pomalowaniu. Proponuję, że jak nie chcecie pomagać, to przynajmniej nie przeszkadzajcie.

Jednocześnie przepraszam za zaśmiecanie wątku.

Popieram