kamil zoszak Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 To i tak jest cóś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Jedna część na dzień!? no ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 23 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2008 Procesu twórczego ciąg dalszy : Dolny płat też już zyskał szachownice . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2008 Bliżej niż dalej ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Kurczę, za szybko ;) - ja ledwo co pudełko znalazłem ! , na boga żywego, litości, zanim części wytnę, ty swojemu Albatrosowi aparaturę RC zainstalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 PKZ będzie RC ... W sprawie Albatrosa to by było tyle - galeria na dniach . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 pkz2? no ładnie- ma rację moja małżonka, jestem podróbą modelarza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Patrząc na prace ZIO dostałem niesamowitej ochoty i podniecałem się jak dorwałem EDKOWEGO Albatroska DIII w 1:48... Ehhh... Ale jak widzę wypociny ZIO to mi kopara opada i nie chce mi się zabierać za jakikolwiek SZMATOPŁAT bo to byłaby profanacja modelu w porównaniu z JEGO wyczynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 No chyba pomyliłeś mnie z Marwawem albo z Avi'm , ale dziękuję PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 No bez zbędnej skromności Twoje modele są 'gewelbte cymes'. Zawsze mi się podobają. Gdybyś tylko jeszcze chciał je bardziej 'uświnić'... Ale to już jest kwestia gustu. Poza tym chętnie patrzę jak je robisz, bo u mnie ostatnio mało czasu wyjątkowo - nie mam kiedy skończyć ani FF-33E ani polskiego 'turkusowego' Dokkera D.VII. Gratuluję Albatrosa. Teraz chyba czas na Oeffaga, nieprawdaż? pozdrawiam Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 ZIO BY NAITT ateraz zdradź mi tajemnicę olinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Temat Oeffaga mam zamknięty , w każdym razie na razie Mam poklejone D.II bauart 53 z Flik 14 ( "LILI" Rudolfa Lonstaka ) i D.III bauart 253 z Flik 3J ( Stefan Stec ) . Może kiedyś się jeszcze skuszę się na jakąś maszynę z 7 EM , kto wie ... Jak uporam się z PKZ-2 na warsztat trafia coś naprawdę smakowitego - Lloyd C.IV z Special Hobby Natomiast olinowanie robię najstarszą na świecie metodą , tzn. wiercę na wylot otworki i przewlekam przez nie elastyczną żyłkę . Wszystko mocuję za pomocą CA , następnie odcinam nadmiar żyłki i zalewam otworki CA . Gdy już wszystko ładnie wyschnie , szlifuję sobie wszystko na gotowo i ot , cała filozofia . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 ZIO BY NAITT a widzisz! aaaa a to o żyłkę elastyczną chodzi aaaa Powiedz mi tylko czy CA nie ruszy żyłki, czy trzeba jakoś uważać? I takie może nie typowe pytanie... ile lat ma najstarsza żyłka w Twoich modelach? chodzi mi o to, że jest to jakiś rodzaj gumy, czy nie parcieje to po czasie i nie pęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 ZIO a nawiercasz całe juz sklejone szkrzydło?? Czy połówke szkrzydła??Jakiego wiertełka do tego uzywasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Konradzie, bomba pięknie to wygląda, słusznie Ci Avi napisał bez fałszywej skromności, tym bardziej że Twoja skala to 1/72 a nie 1/48. Malowanie również bomba wygląda, myślę aby coś podobnego zrobić zrobić z Fokkerem D VII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Konradzie, bomba pięknie to wygląda, słusznie Ci Avi napisał bez fałszywej skromności, tym bardziej że Twoja skala to 1/72 a nie 1/48. Malowanie również bomba wygląda, myślę aby coś podobnego zrobić zrobić z Fokkerem D VII. Tylko w Fokkerze D.VII nie masz, niestety, olinowania. No i kolory nie te :/ . Chociaż, niebawem pokażę polskiego Fokkera naprawdę kolorowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Więc tak : 1. Elastyczną żyłkę można zanabyć w sklepach z pasmanterią . 2. Moja szpulka ma ponad 10 lat ( ukradziona mamie ) i pomimo wieku nie wykazuje żadnych niepokojących symptomów . 3. Żyłka nie reaguje chemicznie na CA 4. Górny płat w Albatrosach Rodena składa się z trzech elementów - wiercę w już w poklejonym i poszpachlowanym płacie . Ogólnie zawsze wiercę otworki w elementach gotowych do pomalowania/przyklejenia . 5. Do wiercenia używam wierteł Proxxon 0.2 mm . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Tylko w Fokkerze D.VII nie masz, niestety, olinowania Ty to byś chciał linek jak w Felixstowe , ale i DVII cuś tam miał - nie za dużo, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Do wiercenia używam wierteł Proxxon 0.2 mm . Niezły jesteś! Ja używam wiertła 0,4 do żyłki 0,1. Wiertła 0,3 to już chyba z 5 połamałem, a w dziurke 0,2 to niewiem czy bym żyłką trafił Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 2. Moja szpulka ma ponad 10 lat ( ukradziona mamie ) i pomimo wieku nie wykazuje żadnych niepokojących symptomów . Twoja Mama wie, że się tak brzydko zachowujesz i sprzęt podkradasz? Z resztą czego to ja nie wyniosłem... ZIO a powiedz mi, widziałeś gdzieś takie wiertła poniżej 0,5 w sklepach modelarskich w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Na necie nie , swoje zanabyłem w Castoramie . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 ZIO BY NAITT w kaście mają takie mąłe wiertełka????????? ja myślałem, że oni tam ciężki sprzęt tylko opylają jutro jak zdążę to jak będę za miastem to zajrzę do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Ja miałem na myśli Fokkera z BML-u, wiadomo o nim tylko tyle że złożono go w Pucku z kilku szrotów. Nie ma żadnych zdjęć więc malowanie będzie SF, taka próba odtworzenia jego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Galeria się zrobiła - zapraszam . viewtopic.php?p=116665#116665 PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi