olisadebe21 Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Witam! Przedstawiam Kolegom dioramę w normandzkim klimacie. Wiem, krzaków dużo-ale takie były realia. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez olisadebe21 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Super klimat. Wykonanie całości bardzo mi się podoba. Krowa ekstra zmalowana. A propo krzaków to co to? Napisz o nich coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olisadebe21 Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 15 minut temu, panDespota napisał: Super klimat. Wykonanie całości bardzo mi się podoba. Krowa ekstra zmalowana. A propo krzaków to co to? Napisz o nich coś więcej. Dziękuję. Chciałem je wykonać sam,ale to istotny elemet całości,więc nie zaryzykowałem. Krzaki firmy BSM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Więc tak... Krzaki, sceneria, model PETARDA. Ale figurki do poprawki, strasznie sztucznie wyszły. Jak da radę przycieniuj w zagięciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Całość robi bardzo dobre wrażenie, ale figsy faktycznie, chyba najsłabsze ogniwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olisadebe21 Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 Godzinę temu, Spotter napisał: Figuranci nie tylko słabo zmalowani, ale też niektórzy z nich są tam od czapy. Jeden z MG na ramieniu wygląda jakby go musztrowano. Drugi na drodze KM’a niesie jak torebkę damską. Umundurowanie SS a tablica rejestracyjna WH. Na dodatek wszyscy to SS-mani, żadnego wyższego stopniem. Dodatkowo ten na Wespie na pagonach wygląda jakby to był SS-unterscharfurer, ale patki już SS-Manna. Kettenrad zmalowany słabo, strasznie jednolicie i nudno. Wespe lepiej, ale może to zasługa kamo. Sama scenka fajna poza wtopami. Krzaki robią robotę. Popraw to i owo i będzie dużo lepiej. Zastanawiałem się czy skomentujesz mój post-jeśli to zrobiłeś to cieszę się- jesteś tutaj,jakby nie patrzeć,autorytetem.Dość krytycznym,ale szczerym-to dobrze.Mam wrażenie,że figurki wyszły lepiej ,,na żywo``,niż na zdjęciach(tych to wogóle nie umiem robić). Ogólnie były dość słabej jakości.Błędy merytoryczne-zgoda.Ten z KM to ,,kopia`` dość znanego zdjęcia z kórym zetknąłem się w książce i internecie. Drugiego z drogi też widzałem w podobnej pozie.Kettenkrad bez fajerwerków-nie miałem serca by namalować kamo- aczkolwiek też inspirowałem się zdjęciami. To moja druga diorama,trzeci i czwarty pojazd.Mam wolne tempo, bawię się tym i o to chodzi. Mam nadzieję,że będę robił postępy,zależy mi na tym. Teraz zacząłem dioramę przedstawiającą wyzwolenie Nysy- miasta w którym mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Apropos skakania przez głębokie wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 Widzę że zainspirowałem @Spotter i przejął moją pałeczkę. Podpisuje się pod uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi