Skocz do zawartości

Iveco VTLM Lince Italeri/DEF Model 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z Mercedesami zaczekam, bo trochę więcej dłubania, więc na warsztat trafia zgodnie z jedyną słuszną linią kolekcji pojazdów wojsk specjalnych włoski Iveco. Model Italeri, koła DEF Model. W zasadzie z pudła. 

PS- podstawka do War Piga się robi, to scenki z Hebronu też, więc spokojnie mogę sobie zbudować ten model.

Po złożeniu podwozia, kół i na sucho nałożonej pace- bardzo mi się podoba.

47743ac8346e611006724fea015935d9.jpg

IMG_8475.JPG

IMG_8477.JPG

lince-sf-01.jpg

• Like 1
Napisano
11 minut temu, Zderzak napisał:

Szybko poszło! Jak się ma nowa Italerka do starych wypustów, typu Humvee i podobne? Domyślam się, że chyba jest lepiej?

W porównaniu do Humvee bajka, choć zobaczymy jak będzie z całością. Fajny detal budy, kilka blaszek. Humvee mieliśmy merytorycznie rozpykanego. Co jest tu- nie wiem. Istotny jest też aspekt ceny. Humvee około 40-50 PLN, a tu 150 PLN. Myślę, że to też determinuje zawartość pudełka. Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo fajnie. 

Napisano

A spasowanie, jakość podobna do nowych wypustów Bronco, Trumpka itd? Ostatnie co miałem w łapach od Włochów to Big Foot, Paladin i Humvee, więc wspomnienia mocno przeciętne zostawiły po sobie. Dlatego też jestem ciekaw czy przespali aktywność konkurencji czy nie. 

Napisano
9 minut temu, Zderzak napisał:

A spasowanie, jakość podobna do nowych wypustów Bronco, Trumpka itd? Ostatnie co miałem w łapach od Włochów to Big Foot, Paladin i Humvee, więc wspomnienia mocno przeciętne zostawiły po sobie. Dlatego też jestem ciekaw czy przespali aktywność konkurencji czy nie. 

Miałem do czynienia z M1078 Trumpetera i tu chyba jest porównywalnie, czyli nienajgorzej. Wyjdzie w praniu...

Napisano

Kolejny ciekawy model w Twoim wykonaniu. Jak Ty je wszystkie rozpoznajesz...? 😉 

Napisano (edytowane)
39 minut temu, kubisz napisał:

Szybko Ci to idzie i elegancko wygląda :super: Wymiana kół jak zawsze na plus.

Siatki ochronne na wydechu mają być takie krzywe?

Blacha w tym zestawie jest strasznie twarda. Trzeba uważać przy składaniu koszy. O siatki się nie martwię. Na zdjęciach oryginałów są powgniatane- to wystający element.

@MarcinM- a co tu do rozpoznawania 🤪. Humvee to humvee, Iveco to Iveco itd...

Edytowane przez makinen
Napisano

Autko fajne👍. Jak zwykle Twoje warsztaty to uczta dla oczu. Szkoda że nikt do tego auta nie robi blaszek byłby jeszcze  fajniejszy. A kółka od DEF-a jak zwykle robią robotę👍. Pozdr. A.

Napisano (edytowane)

Chętnie bym otworzył ten pojazd, bo baza wyjściowa całkiem niezła, ale może przy kolejnym kiedyś. Trochę sie tam dzieje, zwłaszcza po sufitem. Ilość anten wskazuje na rozmaite zabawki w środku więc bogato tam jest. Efektownie to wygląda, ale grubszy temat do rozgryzienia. Na poniższych zdjęciach jest chyba wersja z CROWS(?), ale i tak w standardowej jest dużo elektroniki

5306747177_4df640d870_o.jpg

13992692260_375694c6e8_b.jpg

Edytowane przez makinen