makinen Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Z Mercedesami zaczekam, bo trochę więcej dłubania, więc na warsztat trafia zgodnie z jedyną słuszną linią kolekcji pojazdów wojsk specjalnych włoski Iveco. Model Italeri, koła DEF Model. W zasadzie z pudła. PS- podstawka do War Piga się robi, to scenki z Hebronu też, więc spokojnie mogę sobie zbudować ten model. Po złożeniu podwozia, kół i na sucho nałożonej pace- bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Szybko poszło! Jak się ma nowa Italerka do starych wypustów, typu Humvee i podobne? Domyślam się, że chyba jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 11 minut temu, Zderzak napisał: Szybko poszło! Jak się ma nowa Italerka do starych wypustów, typu Humvee i podobne? Domyślam się, że chyba jest lepiej? W porównaniu do Humvee bajka, choć zobaczymy jak będzie z całością. Fajny detal budy, kilka blaszek. Humvee mieliśmy merytorycznie rozpykanego. Co jest tu- nie wiem. Istotny jest też aspekt ceny. Humvee około 40-50 PLN, a tu 150 PLN. Myślę, że to też determinuje zawartość pudełka. Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 A spasowanie, jakość podobna do nowych wypustów Bronco, Trumpka itd? Ostatnie co miałem w łapach od Włochów to Big Foot, Paladin i Humvee, więc wspomnienia mocno przeciętne zostawiły po sobie. Dlatego też jestem ciekaw czy przespali aktywność konkurencji czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 9 minut temu, Zderzak napisał: A spasowanie, jakość podobna do nowych wypustów Bronco, Trumpka itd? Ostatnie co miałem w łapach od Włochów to Big Foot, Paladin i Humvee, więc wspomnienia mocno przeciętne zostawiły po sobie. Dlatego też jestem ciekaw czy przespali aktywność konkurencji czy nie. Miałem do czynienia z M1078 Trumpetera i tu chyba jest porównywalnie, czyli nienajgorzej. Wyjdzie w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 Wszystkie elementy poskładane. Nie łączyłem w całość, bo z malowaniem będzie trochę kombinacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Kolejny ciekawy model w Twoim wykonaniu. Jak Ty je wszystkie rozpoznajesz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Szybko Ci to idzie i elegancko wygląda Wymiana kół jak zawsze na plus. Siatki ochronne na wydechu mają być takie krzywe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) 39 minut temu, kubisz napisał: Szybko Ci to idzie i elegancko wygląda Wymiana kół jak zawsze na plus. Siatki ochronne na wydechu mają być takie krzywe? Blacha w tym zestawie jest strasznie twarda. Trzeba uważać przy składaniu koszy. O siatki się nie martwię. Na zdjęciach oryginałów są powgniatane- to wystający element. @MarcinM- a co tu do rozpoznawania . Humvee to humvee, Iveco to Iveco itd... Edytowane 3 Stycznia 2021 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Autko fajne. Jak zwykle Twoje warsztaty to uczta dla oczu. Szkoda że nikt do tego auta nie robi blaszek byłby jeszcze fajniejszy. A kółka od DEF-a jak zwykle robią robotę. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Royal Model robi zestaw kół, zestaw foteli i takie coś: Więcej zdjęć: https://www.ebay.com/itm/Royal-Model-1-35-Iveco-VTLM-Lince-Italian-4x4-LMV-Detail-Set-for-Italeri-807-/202739842712 @makinenprzy okazji masz tam małą wskazówkę co do radia. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Chętnie bym otworzył ten pojazd, bo baza wyjściowa całkiem niezła, ale może przy kolejnym kiedyś. Trochę sie tam dzieje, zwłaszcza po sufitem. Ilość anten wskazuje na rozmaite zabawki w środku więc bogato tam jest. Efektownie to wygląda, ale grubszy temat do rozgryzienia. Na poniższych zdjęciach jest chyba wersja z CROWS(?), ale i tak w standardowej jest dużo elektroniki Edytowane 3 Stycznia 2021 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi