Skocz do zawartości

Iveco VTLM Lince Italeri/DEF Model 1:35

makinen

Rekomendowane odpowiedzi

Z Mercedesami zaczekam, bo trochę więcej dłubania, więc na warsztat trafia zgodnie z jedyną słuszną linią kolekcji pojazdów wojsk specjalnych włoski Iveco. Model Italeri, koła DEF Model. W zasadzie z pudła. 

PS- podstawka do War Piga się robi, to scenki z Hebronu też, więc spokojnie mogę sobie zbudować ten model.

Po złożeniu podwozia, kół i na sucho nałożonej pace- bardzo mi się podoba.

47743ac8346e611006724fea015935d9.jpg

IMG_8475.JPG

IMG_8477.JPG

lince-sf-01.jpg

• Like 1

11 minut temu, Zderzak napisał:

Szybko poszło! Jak się ma nowa Italerka do starych wypustów, typu Humvee i podobne? Domyślam się, że chyba jest lepiej?

W porównaniu do Humvee bajka, choć zobaczymy jak będzie z całością. Fajny detal budy, kilka blaszek. Humvee mieliśmy merytorycznie rozpykanego. Co jest tu- nie wiem. Istotny jest też aspekt ceny. Humvee około 40-50 PLN, a tu 150 PLN. Myślę, że to też determinuje zawartość pudełka. Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo fajnie. 

A spasowanie, jakość podobna do nowych wypustów Bronco, Trumpka itd? Ostatnie co miałem w łapach od Włochów to Big Foot, Paladin i Humvee, więc wspomnienia mocno przeciętne zostawiły po sobie. Dlatego też jestem ciekaw czy przespali aktywność konkurencji czy nie. 

9 minut temu, Zderzak napisał:

A spasowanie, jakość podobna do nowych wypustów Bronco, Trumpka itd? Ostatnie co miałem w łapach od Włochów to Big Foot, Paladin i Humvee, więc wspomnienia mocno przeciętne zostawiły po sobie. Dlatego też jestem ciekaw czy przespali aktywność konkurencji czy nie. 

Miałem do czynienia z M1078 Trumpetera i tu chyba jest porównywalnie, czyli nienajgorzej. Wyjdzie w praniu...

39 minut temu, kubisz napisał:

Szybko Ci to idzie i elegancko wygląda :super: Wymiana kół jak zawsze na plus.

Siatki ochronne na wydechu mają być takie krzywe?

Blacha w tym zestawie jest strasznie twarda. Trzeba uważać przy składaniu koszy. O siatki się nie martwię. Na zdjęciach oryginałów są powgniatane- to wystający element.

@MarcinM- a co tu do rozpoznawania 🤪. Humvee to humvee, Iveco to Iveco itd...

Edytowane przez makinen

Royal Model robi zestaw kół, zestaw foteli i takie coś:

Royal Model 1/35 Iveco VTLM Lince Italian 4x4 LMV Detail Set (for Italeri)  807 | eBay

Więcej zdjęć: https://www.ebay.com/itm/Royal-Model-1-35-Iveco-VTLM-Lince-Italian-4x4-LMV-Detail-Set-for-Italeri-807-/202739842712

@makinenprzy okazji masz tam małą wskazówkę co do radia.

Edytowane przez kubisz

Chętnie bym otworzył ten pojazd, bo baza wyjściowa całkiem niezła, ale może przy kolejnym kiedyś. Trochę sie tam dzieje, zwłaszcza po sufitem. Ilość anten wskazuje na rozmaite zabawki w środku więc bogato tam jest. Efektownie to wygląda, ale grubszy temat do rozgryzienia. Na poniższych zdjęciach jest chyba wersja z CROWS(?), ale i tak w standardowej jest dużo elektroniki

5306747177_4df640d870_o.jpg

13992692260_375694c6e8_b.jpg

Edytowane przez makinen