wajtok Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Witam w moim kolejnym warsztacie. Tym razem będzie to H-21C Shawnee Flying Banana od Italeri w skali 1/72. Nie zdecydowałem jeszcze jakie malowanie zrobić. Ale mam jeszcze trochę czasu wiec na pewno coś wybiorę. Nie będzie tutaj żadnych bajerów i dodatków - bo umiejętności nie pozwalają Zapraszam do oglądania, komentowania, doradzania – krytykować nie wolno – hahaha. Na początek jak zwykle zdjęcia pudelka , ramek Itp. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Hallo... miało nie być bajerów... a są maski A tak na serio, to bardzo się cieszę, że znowu coś pokazujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 No i tego się własnie obawiałem, ze Pan Grzegorz tu zajrzy ..... i teraz zamiast zabawy będę miał tylko wielki stres Licze na Twoja pomoc... bo dzięki niej może nie popsuje kolejnego modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 A banan będzie z Wietnamu czy może inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Dobry temat! Zajrzyj sobie do kalek Print Scale, jest tam sporo malunków z okresu wojny w Wietnamie. Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Gratuluję wyboru tematu - sam mam w planach 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) 53 minuty temu, wajtok napisał: No i tego się właśnie obawiałem, ze Pan Grzegorz tu zajrzy ..... i teraz zamiast zabawy będę miał tylko wielki stres Licze na Twoja pomoc... bo dzięki niej może nie popsuje kolejnego modelu Stanowczo przesadzasz, jaki stres. ... ja nigdy nie krytykuje, jeżeli już to mogę podpowiedzieć To twój model i twoja wizja wykonania go. Ja tylko kibicuje. Możesz psuć ile zapragniesz i nikomu nic do tego Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Cześć! Chętnie popatrzę jak to będzie budowane - sam mam takiego do zrobienia kiedyś, pięknego dnia... Gdyby to był koncert życzeń, to ja bym poprosił malowanie z Wietnamu - nie musi być wielokolorowe! Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Cześć, Zacząłem psucie od kabiny pilotów, wyszło jak poniżej. Mam tylko jeden dylemat wygląda to trochę za sterylnie i chciałbym to zmienić ale za bardzo nie wiem jak to pobrudzić, jakieś pomysły? A jeżeli chodzi o malowanie to pewnie będzie Wietnam Nie wiem jeszcze tylko czy jednokolorowy czy kamuflaż 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Cześć! Trzeba dołożyć trochę drutów i dać na całość wash - czarny a jeżeli to ma być Wietnam, to może nawet czerwony (przynajmniej na podłodze). Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Cześć! To mi przypomina, że bardzo mnie męczyło, co jest wewnątrz tych okrągłych otworów na ogonie - dlatego specjalnie zrobiłem foty w muzeum w Buckeburgu w Niemczech. Może uda mi się je znaleźć, to zamieszczę - jest tam trochę bebechów a głównie zbiornik oleju, jeżeli dobrze pamiętam. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Robertas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 Czyli dobrze pamiętałem, że to zbiornik oleju. A jeszcze jeżeli ta fota przedstawia H-21 z Buckeburga, to jest bardzo podobna do tej, którą ja kiedyś zrobiłem. Pozdrawiam! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Kolego, nieśmiało się uśmiecham o to, co Ci pozostanie w ramkach po sklejeniu: zgubiłem (po 3 przeprowadzkach) oba stateczniki pionowe do tego modelu i wcięło 2 łopaty od jednego wirnika. Jeśli zostaną Ci stateczniki, to bardzo proszę o ich opylenie mnie, nieważne, do której wersji. Kibicuję; to przedostatni model śmigłowca sklejonego przeze mnie w dawnych czasach, który czeka na rewitalizację. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć "pmroczko" Zrobiłem wash ale druty to nie dla mnie .... po pierwsze nie wiem jak i gdzie, a po drugie to już nie na moje oczy, Pasy na fotelach robiłem w moich okularach plus nakładka +4 dioptrie i to wszystko jeszcze przez duza lupę x 5. "Robertas" Dzięki za materiały, przeczytałem tak szybciutko ale przestudiuje gruntownie przed kalkomaniami i malowaniem. "Lipstein" Nie ma problemu, wyśle Ci wszystko co mi zostanie , tylko dopiero po skończeniu modelu . Pasuje ? Tak to wygląda na dzień dzisiejszy: Powiem jednak szczerze, ze w takim powiększeniu wygląda to tak sobie. Duzo lepiej wygląda jak patrzy się na to w rzeczywistości, z normalnej perspektywy. Ostatnia przymiarka przed złożeniem kadłuba... Edytowane 9 Stycznia 2021 przez wajtok nowe zdjęcia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 Dzisiaj chciałem skleić kadłub ale pojawił się mały problem. Otóż przed sklejeniem polówek muszę wkleić okna, a one maja jakieś "cuś" w środku I nie wiem czy to są pozostałości po formach i powinienem je usunąć , czy może maja zostać tak jak są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Tak ma być, choć chyba nie na wszystkich oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Z prawej burty, mają wszystkie. Z lewej burty, ostatnie biez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Cześć! Tego jeszcze nie badałem, ale powiedziałbym, ze są to strzelnice, trochę takie jak w Mi-8 - żeby umożliwić desantowi strzelanie z osobistej broni - ale jak pisałem, to tylko domysł, może ktoś lepiej wie? Piękne zdjęcia, swoją drogą. A słyszeliście, że w tym czasie US Army miała na stanie CH-21 i CH-34 - i wysłali do Wietnamu CH-21 bo uznali, ze jest mniej wrażliwy na ostrzał i uszkodzenia - a Marines, nie przejmując się niczym, zabrali swoje UH-34. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Z tego co wiem, to są otwory strzelnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2021 Dzięki wszystkim za podpowiedzi - nie miałem pojęcia, ze to otwory strzelnicze... i chciałem je wszystkie zeszlifować Jedno okno zrobiłem , a drugie.... no cóż za długo przytrzymałem szlifierkę i zrobiła się bibuła . Takiego czegoś nie mogłem wkleić wiec dorobiłem nowe okno. No własnie i tutaj pojawiło się pytanie czy aby to dorobione okno - na zdjęciu pierwsze z lewej strony - nie wygląda lepiej niż to oryginalne zeszlifowane - pierwsze po prawej ? Ja skłaniam się do tego aby wymienić to po prawej i dorobić nowe takie jak to po lewej . A jakie jest Wasze zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 14 Stycznia 2021 Share Napisano 14 Stycznia 2021 To po lewej wygląda znacznie lepiej, ale jak zrobisz dwa takie, a te środkowe zostawisz oryginalne, to będzie dziwnie wyglądało. Skoro udało ci się jedno dorobić, to najlepiej wszystkie wymienić, a w tych środkowych dodatkowo otworki nawiercić. Takie moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2021 Share Napisano 14 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Fixer napisał: To po lewej wygląda znacznie lepiej, ale jak zrobisz dwa takie, a te środkowe zostawisz oryginalne, to będzie dziwnie wyglądało. Skoro udało ci się jedno dorobić, to najlepiej wszystkie wymienić, a w tych środkowych dodatkowo otworki nawiercić. Takie moje zdanie. Też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Super fotki wstawił nam kolega Robertas, podziękował... Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi