Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po dłuuuugiej przerwie wróciłem do tematu. Doszło trochę detali i kalki. Numer taktyczny oczywiście dostanie jeszcze mat. Zostało jeszcze parę drobiazgów, łopatę trzeba będzie skombinować, wykończeniowe roboty malarskie. Potem wash i ciut brudu (ale tylko ciut, bardziej defiladowy będzie).

BWP-1_kalki_01.JPG

BWP-1_kalki_02.JPG

BWP-1_kalki_03.JPG

BWP-1_kalki_04.JPG

BWP-1_kalki_05.JPG

BWP-1_kalki_07.JPG

BWP-1_kalki_09.JPG

• Like 4
Napisano (edytowane)

Ta lufa wygląda dobrze. Model fajny się szykuje. :super:

Edytowane przez Endrju
Napisano
W dniu 25.11.2023 o 10:31, Michal_G napisał:

Dokładnie, lufa zestawowa. Zresztą nie zetknąłem się z metalową do BWP-1 w 1:72.

A ja tak, jest nawet na moim zdjęciu w Twoim wątku.  Ja walczyłem z ACE i mus był wymienić

2010 01 14 010 BWP-1.jpg

Napisano

Gerd, a dasz namiary na tą lufę? Może kiedyś się przydać. Przy okazji - widział ktoś z Kolegów dostępne gumowe gąsienice do BWP od ACE? Nigdzie nie ma, a do drugiego bym zakupił.

Napisano
13 godzin temu, Michal_G napisał:

Gerd, a dasz namiary na tą lufę?

Też bym zainteresowany namiarem. 

13 godzin temu, Michal_G napisał:

widział ktoś z Kolegów dostępne gumowe gąsienice do BWP od ACE

Czy gumowe gąsienice od ACE były dostępne oddzielnie? Czy ja dobrze zrozumiałem Twoje pytanie?

Napisano
3 godziny temu, Endrju napisał:

Czy gumowe gąsienice od ACE były dostępne oddzielnie? Czy ja dobrze zrozumiałem Twoje pytanie?

Tak, były. W Exito i w Martoli. Tylko że od dłuższego czasu są niedostępne.

Napisano

Pędzlem malowany? Bo strasznie dużo paprochów na wszystkich płaszczyznach kadłuba o drzwiach desantu.

Może to jeszcze przetrzyj czymś ściernym, bo słabo wygląda, zwłaszcza w tej skali...

Napisano (edytowane)
17 godzin temu, Michal_G napisał:

Gerd, a dasz namiary na tą lufę? Może kiedyś się przydać. Przy okazji - widział ktoś z Kolegów dostępne gumowe gąsienice do BWP od ACE? Nigdzie nie ma, a do drugiego bym zakupił.

A nie lepiej cos z druku?

Tu akurat do dwojeczki

IMG_20230729_190858.jpg

Edytowane przez jonathan
Napisano (edytowane)

Lipstein - ano pędzlem. Na żywo paprochów nie widać, na zdjęciach mocno wychodzą.  Spróbuję zdmuchnąć jakoś, fotki były robione po paru dniach postoju bez osłony, mógł się kurz osadzić.

Edytowane przez Michal_G
  • Like 1
  • 10 months later...
Napisano
W dniu 9.01.2021 o 15:09, Michal_G napisał:

p62_WMilitaria312_small.jpg.f846060c0fa08585ec30e9e5a712dda1.jpg

no i ładnie :super:

To teraz, zgodnie z  fotką dorabiaj załogę i oczywiście Ana-12 :mrgreen: