unicaunica Napisano 18 Lutego 2021 Napisano 18 Lutego 2021 Michal_G źle postawione pytanie to jest żaglowiec buduje więc ładną replikę albo ładną "wersję kominkową" Oczywiście na kominek, a nie na opał 1 Cytuj
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Napisano 2 Lutego 2023 Nakupiłem drewna - będzie cięcie, rżnięcie i rzeźba w celu wykonania masztów....albo ognisko lub grill na biurku Niepoddający się i wytrwały w swych zmaganiach kolega @Superbe nakręcił tę spiralę . Cytuj
zaruk Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 29 minut temu, myszaty napisał: Nakupiłem drewna - będzie cięcie, rżnięcie i rzeźba w celu wykonania masztów....albo ognisko lub grill na biurku Możesz też zamówić większą ilość kurczaka słodko-kwaśnego. Cytuj
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Napisano 2 Lutego 2023 Aaaa w Bytomiu ciężko o chińszczyzne w postacji jadła... Jest Wietnamczyk ale już spacyfikowany i ma widelce und łyżki....zresztą nie będe się żonie narażał - jakby nie patrzeć obiady gotuje. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 2 Lutego 2023 Napisano 2 Lutego 2023 Tych wykałaczek to by chyba starczyło na wszystkie trzy floty spod Trafalgaru Cytuj
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Napisano 2 Lutego 2023 37 minut temu, Szydercza Gała napisał: Tych wykałaczek to by chyba starczyło na wszystkie trzy floty spod Trafalgaru No co ja poradze jak tartak taki hojny... Cytuj
myszaty Napisano 4 Lutego 2023 Autor Napisano 4 Lutego 2023 Trochę detali i jeden maszt - na próbę czy to ma sens i chyba ma. Cytuj
Lipa Napisano 4 Lutego 2023 Napisano 4 Lutego 2023 W dniu 2.02.2023 o 15:20, myszaty napisał: Nakupiłem drewna - będzie cięcie, rżnięcie i rzeźba w celu wykonania masztów....albo ognisko lub grill na biurku Niepoddający się i wytrwały w swych zmaganiach kolega @Superbe nakręcił tę spiralę . Mam karkóweczkę. Możemy się dogadać Cytuj
Superbe Napisano 4 Lutego 2023 Napisano 4 Lutego 2023 A ja coś do popicia (własnej roboty ale ććśśśś!) Cytuj
laskonogi Napisano 4 Lutego 2023 Napisano 4 Lutego 2023 Przysiadam sie do biesiady i patrzam z zaintersowaniem, maszty fajne 1 Cytuj
Lipa Napisano 4 Lutego 2023 Napisano 4 Lutego 2023 9 godzin temu, laskonogi napisał: Przysiadam sie do biesiady i patrzam z zaintersowaniem, maszty fajne Ty Kolego WspUłmodelarzu, to skończ tego chinola a potem będziesz z nami przy grillu siedział Cytuj
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Napisano 5 Lutego 2023 Hangar lotniczy na razie stoi... Załoga zasuwała dziś przy masztach, została jeszcze sterta rei do wystrugania abpotem będziemy się zastanawiać jak je sensownie zamocować. Masztowa surówka: A tak to wyszło... 1 Cytuj
laskonogi Napisano 5 Lutego 2023 Napisano 5 Lutego 2023 2 godziny temu, Lipa napisał: to skończ uuu wysoki próg wejscia jak na mnie 42 minuty temu, myszaty napisał: A tak to wyszło... no bardzo piknie wyszło = tylko czy te najwyższe kolumny masztów nie za grube na końcówkach \? Cytuj
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Chciałem jeszcze zedrzeć materiału ale się to robi jakieś takie wiotkie . Środkowego jeszcze spróbuje zjechać bo jak tak patrze to on najbardziej się wyróżnia.... P.s inna rzecz że po kilku godzinach dłubania gubi się taką ,,świeżość spojrzenia"... Edytowane 5 Lutego 2023 przez myszaty Cytuj
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Napisano 5 Lutego 2023 Czy taki sposób - poprzez oczka wklejone w reje jest sens mocować żagle?!? Oczek musiało by być tyle - ile teoretycznie przeszyć na żaglach wg. instrukcji ( od 17 do 8 na żagiel). Zamówię batyst i poproszę teściową o przeszycie - będzę miał 2 nitki na oczko. 3 Cytuj
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Tak by miały wyglądać górne reje - te najcieńsze. Nie wiem czy uda mi się je bardziej odchudzić. Ale są o niebo lepsze niż to co w zestawie Tak wygląda na maszcie - na kominku ujdzie Edytowane 5 Lutego 2023 przez myszaty 1 Cytuj
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Cały dzień dłubania - jeden maszt prawie ograny.... Kształt rei mógłby być bardziej finezyjny , ale może po malowaniu nie będzie się tak rzucał w oczy. (Muszę ogarnąć konstrukcję jakiejś prostej tokarki na bazie proxxona - coś na uchwytach do wałków ?). Edytowane 5 Lutego 2023 przez myszaty 1 Cytuj
laskonogi Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 reje niewątpliwie troszkę za grube ale oczka wynagradzają wszystko łał jesio raz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi