unicaunica Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Michal_G źle postawione pytanie to jest żaglowiec buduje więc ładną replikę albo ładną "wersję kominkową" Oczywiście na kominek, a nie na opał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 O właśnie!! Wersja kominkowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Lutego 2023 Autor Share Napisano 1 Lutego 2023 Wróciłem do CuttySarka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Nakupiłem drewna - będzie cięcie, rżnięcie i rzeźba w celu wykonania masztów....albo ognisko lub grill na biurku Niepoddający się i wytrwały w swych zmaganiach kolega @Superbe nakręcił tę spiralę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Jestem niewinny, Wysoki Sądzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 29 minut temu, myszaty napisał: Nakupiłem drewna - będzie cięcie, rżnięcie i rzeźba w celu wykonania masztów....albo ognisko lub grill na biurku Możesz też zamówić większą ilość kurczaka słodko-kwaśnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 Aaaa w Bytomiu ciężko o chińszczyzne w postacji jadła... Jest Wietnamczyk ale już spacyfikowany i ma widelce und łyżki....zresztą nie będe się żonie narażał - jakby nie patrzeć obiady gotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Tych wykałaczek to by chyba starczyło na wszystkie trzy floty spod Trafalgaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 37 minut temu, Szydercza Gała napisał: Tych wykałaczek to by chyba starczyło na wszystkie trzy floty spod Trafalgaru No co ja poradze jak tartak taki hojny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 Trochę detali i jeden maszt - na próbę czy to ma sens i chyba ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 W dniu 2.02.2023 o 15:20, myszaty napisał: Nakupiłem drewna - będzie cięcie, rżnięcie i rzeźba w celu wykonania masztów....albo ognisko lub grill na biurku Niepoddający się i wytrwały w swych zmaganiach kolega @Superbe nakręcił tę spiralę . Mam karkóweczkę. Możemy się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 A ja coś do popicia (własnej roboty ale ććśśśś!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 To ja lece po zapałki i . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Przysiadam sie do biesiady i patrzam z zaintersowaniem, maszty fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 9 godzin temu, laskonogi napisał: Przysiadam sie do biesiady i patrzam z zaintersowaniem, maszty fajne Ty Kolego WspUłmodelarzu, to skończ tego chinola a potem będziesz z nami przy grillu siedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Hangar lotniczy na razie stoi... Załoga zasuwała dziś przy masztach, została jeszcze sterta rei do wystrugania abpotem będziemy się zastanawiać jak je sensownie zamocować. Masztowa surówka: A tak to wyszło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 2 godziny temu, Lipa napisał: to skończ uuu wysoki próg wejscia jak na mnie 42 minuty temu, myszaty napisał: A tak to wyszło... no bardzo piknie wyszło = tylko czy te najwyższe kolumny masztów nie za grube na końcówkach \? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Chciałem jeszcze zedrzeć materiału ale się to robi jakieś takie wiotkie . Środkowego jeszcze spróbuje zjechać bo jak tak patrze to on najbardziej się wyróżnia.... P.s inna rzecz że po kilku godzinach dłubania gubi się taką ,,świeżość spojrzenia"... Edytowane 5 Lutego 2023 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Zdarłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Czy taki sposób - poprzez oczka wklejone w reje jest sens mocować żagle?!? Oczek musiało by być tyle - ile teoretycznie przeszyć na żaglach wg. instrukcji ( od 17 do 8 na żagiel). Zamówię batyst i poproszę teściową o przeszycie - będzę miał 2 nitki na oczko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Eeee... no to pojechałeś łał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Tak by miały wyglądać górne reje - te najcieńsze. Nie wiem czy uda mi się je bardziej odchudzić. Ale są o niebo lepsze niż to co w zestawie Tak wygląda na maszcie - na kominku ujdzie Edytowane 5 Lutego 2023 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 No i fest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Cały dzień dłubania - jeden maszt prawie ograny.... Kształt rei mógłby być bardziej finezyjny , ale może po malowaniu nie będzie się tak rzucał w oczy. (Muszę ogarnąć konstrukcję jakiejś prostej tokarki na bazie proxxona - coś na uchwytach do wałków ?). Edytowane 5 Lutego 2023 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 reje niewątpliwie troszkę za grube ale oczka wynagradzają wszystko łał jesio raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi