wuwumaster Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Witam, od samego początku skrupulatnie skupuję FtF-y i w miarę możliwości składam te fajniutkie szkraby, a że robie je dla relaksu z pudła to zwykle się nie chwalę bo i nie specjalnie jest czym. Dziś postanowiłem zrobić wyjątek. Otóż przedstawiam maluszka Renault R-35 w pudełkowym wrześniowym malowaniu. Modelik moim zdaniem kapitalny jeli chodzi o detal, zważywszy cenę i gamingowe przeznaczenie, na moje potrzeby super. Malowany Pactrami, czarne obwódki, koła - olejny Revell, gąski przetarte metalizerem MM, przykurzony pigmentem AK. (ogólnie z tymi obwódkami to trochę wyszło grubiej niż planowałem - na Somua poszło jakoś lepiej, na takim maluchu jest to troche karkołomne). Czołgutek ze względu na swoje gabaryty nie jest zbyt wdzięczny do fotografowania - każdy babol jest ogromny, nie mniej jednak dał mi sporo frajdy i cieszy oko na półce pozdrawiam! ww 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Rzeczywiście zrobić temu zdjęcia to sztuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Jak na tego malucha fajnie wyszlo to kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 18 Stycznia 2021 Share Napisano 18 Stycznia 2021 Fajnie wyszedł! Podzielisz się numerami użytych Pactr? Czarne paski jakąś specjalną techniką malowałeś czy po prostu małym pędzlem od ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 Dziękuję za sympatyczny odbiór modelika Co do malowania to trochę mixowałem na oko: Piaskowy to A25 z kroplą A17 dla ocieplenia barwy (powiedzmy tak 10:1), brązowy to A14 z A51 tak 5:1, zielony to A29 ale można by dodać parę kropel A34 bo wyszedł troszkę ciemniej niż zakładałem. Piaskowy nałożony aero, reszta pędzlem, czarne obramowki tlcienkim pędzelkiem od ręki (olejną żeby łatwiej było korygować). Pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Bardzo fajnie wyszedł. Też go kiedyś zrobiłem, z S-Modelu. Kalkomanie musiałem sztukować, nie miałem takiego luksusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi